Από το “σκίζουμε τα μνημόνια” με ένα νόμο και μια πράξη, φθάσαμε στο “βγαίνουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Άρθρο του Τάκη Διαμαντόπουλου

Δηλαδή, εμείς πρέπει να πιστέψουμε την κυβέρνηση ότι θα γίνουν όλα αυτά τα θεάρεστα πράγματα και όλοι θα είμαστε καλύτερα και θα ζήσουμε καλύτερα. Αλήθεια, ποια χώρα μπορεί να βγει από τα μνημόνια, όταν είναι αλυσοδεμένη για τα επόμενα 97 χρόνια με την δέσμευση της ακίνητης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων. Από το παραμύθι των μνημονίων, στην καθαρή έξοδο του Αυγούστου. Δυστυχώς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για άλλη μια φορά. Η χώρα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει με πολιτικές ασφυξίας της οικονομίας.

Με τέτοιο φορολογικό πλαίσιο δεν μπορεί κανένας ξένος επενδυτής να βάλει τα χρήματά του στη χώρα μας. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία και την αγορά. Η γραφειοκρατία είναι η τροχοπέδη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.  Επίσης, η πολιτική σταθερότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας, κάτι το οποίο εκλείπει στη χώρα μας. Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε προτείνει να συγκροτηθεί μια οικουμενική Κυβέρνηση τεχνοκρατών, να ξεφύγουμε από τον κυβερνητικό συνασπισμό των 153 και να πάμε σε μια Κυβέρνηση που θα μπορεί να ανατρέψει και να διαπραγματευτεί πολλά σημεία των ήδη τριών μνημονίων. Εάν δεν αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, επενδύσεις θα βλέπουμε μόνο στα χαρτιά.

Παρατηρούμε τώρα να πωλείται η ΔΕΗ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην Κοζάνη και στην Φλώρινα στις διαδηλώσεις κατά της πώλησης της ΔΕΗ. Η υποκρισία δεν περιγράφεται. Η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι δεν θα εισέλθει σε Κυβέρνηση ούτε μετά τις εκλογές. Θα σηκώσουμε το βάρος μιας σώφρονος αντιπολίτευσης. Θα ψηφίσουμε στη Βουλή οτιδήποτε θετικό και θα καταψηφίζουμε οτιδήποτε αρνητικό. Θεωρούμε βέβαιο ότι ο λαός θα πλαισιώσει τις τάξεις μας και θα αυξήσει τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων σε όλη τη χώρα. Είμαστε υπέρ του ευρώ και υπέρ των μεταρρυθμίσεων και πιστεύουμε ότι η πτώχευση συνετελέστη από το μεγάλο και αδηφάγο κράτος και από τη διαφθορά και τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος. Το ποσοστό που λάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν η εκκίνηση. Τώρα οφείλουμε να γίνουμε μεταρρυθμιστικό κίνημα ευρύτατο που θα στεγάσει και τους προδομένους από το ΣΥΡΙΖΑ και όσους αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλοι λάθος έκαναν να επιστρέψουμε σε μια φαύλη ΝΔ. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ δημιούργησαν ένα βαθύ κομματικό κράτος με αργόμισθους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στους Δήμους και στις ΔΕΚΟ. Η Μάνδρα δεν  θα είναι ο τελευταίος σταθμός ανθρωποθυσίας, θα ακολουθήσουν δυστυχώς πολλά ακόμη ανάλογα, έως ότου καταλάβει ο κόσμος τι ζημιά έχει γίνει στον κόσμο τα τελευταία 60 χρόνια.

ΤΑΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

 

Διαβάστε επίσης