Δήμος Αγ.Παρασκευής: Πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Μεσογείων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής  της πεζογέφυρας  επί της Λεωφόρου Μεσογείων από την Πλατεία  Πέτρουλα (οδός Χίου) έως την οδό Ευαγγελιστρίας (πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής).

Η κατασκευή της  πεζογέφυρας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019,  θα ενισχύσει την ενότητα του πολεοδομικού ιστού της πόλης με μια  ασφαλή διάβαση πεζών επί της Λεωφ. Μεσογείων,  θα έχει προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ και θα διαθέτει ασανσέρ από κάθε πλευρά.

Φορέας Υλοποίησης του έργου, το οποίο περιλαμβάνει 6 συνολικά πεζογέφυρες στην Αττική και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η κατασκευή των έξι πεζογεφυρών γίνεται  σε σημεία βασικών αξόνων του λεκανοπεδίου τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από σχετική μελέτη ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα λόγω συχνών τροχαίων με θύματα πεζούς, με το σημείο στη Λεωφ. Μεσογείων  να είναι το δεύτερο σε επικινδυνότητα.

Διαβάστε επίσης