Δήμος Αγ.Παρασκεύης: Νέα δικαστική απόφαση κατά κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Να διακόψει  τη λειτουργία και να απομακρύνει  τα μηχανήματα και εξαρτήματα της κεραίας που έχει τοποθετήσει στο κτίριο του ΟΤΕ της οδού Σχολείου 11 στην Αγία Παρασκευή είναι υποχρεωμένη η  COSMOTE μετά την 1082/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε  η αίτηση της εταιρείας να ανακληθεί η απόφαση  4292/2017  του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων  15 κατοίκων, του Δήμου Αγίας Παρασκευής όπως και των Συλλόγων Γονέων του 1ου και του 8ου Δημοτικών σχολείων. Η απόφαση ισχύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής για απομάκρυνση της κεραίας.

Η κεραία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια όπως και τα  1ο και 8ο  Δημοτικά Σχολεία και το 9ο Νηπιαγωγείο και σύμφωνα με μετρήσεις, εκπέμπει ακτινοβολία ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία των περιοίκων και των παιδιών.

Με παρόντα τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος εξετάσθηκε από το Δικαστήριο,ο Δήμος Αγίας Παρασκευής άσκησε, με  Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των πολιτών και των συλλόγων.

 

Διαβάστε επίσης