Δήμος Αιγάλεω: Εγκαίνια της έκθεσης για το γυναικείο κίνημα

Με την ορχήστρα Academica Αθηνών

ozbty

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» η έκθεση «Μια διαδραστική αναδρομή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος», με συναυλία της ορχήστρας Academica του Ωδείου Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα των αιτημάτων του γυναικείου κινήματος, τονίζοντας ότι παρά τη σημαντική βελτίωση της θέσης της γυναίκας στις μέρες μας, η καταπάτηση δικαιωμάτων δεν συμβαίνει μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου μας, Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Μπάστα ευχαρίστησε τη Βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και το Αρχείο Δελφύς για τη χορήγηση του υλικού της έκθεσης, αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), καθώς και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις («Φωνές Γυναικών στην Ποίηση» 5/3 και Ημερίδα «Γυναίκα-Απασχόληση-Ισότητα» 10/3).

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή ο Μαέστρος κ. Νίκος Αθηναίος που μαζί με τους μουσικούς της ορχήστρας Academica Αθηνών και τη Σολίστ-σοπράνο Βάσια Αλάτη, μας παρουσίασαν έργα κλασσικών συνθετών (Ravel, Dvorak, Σκαλκώτα, Tchaikovsky).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας κ. Χαρά Καφαντάρη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης και Γιάννα Χριστόγλου, η επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω-Πρώτη Δύναμη» Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ουρανία Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μάκης Ζάχαρης, Παναγιώτης Κατωπόδης, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου, ο Πρόεδρος των Φίλων της φύσης κ. Κωνσταντίνος Φωτεινάκης, η Πρόεδρος του Οικόπολις κ. Σοφία Δημητρίου και ο κ. Σπύρος Ευαγγελάτος εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης