Δήμος Αιγάλεω: Hμερίδα: «γυναίκα-απασχόληση-κοινωνική ζωή-ισότητα»

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με την ημερίδα «Γυναίκα-Απασχόληση-Κοινωνική ζωή-Ισότητα» Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές, παραθέτοντας μερικά στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση των γυναικών σήμερα. 

Η κ. Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην ομιλία της ανέλυσε τα νέα προγράμματα για τη γυναικεία απασχόληση, τον τρόπο που κατανέμεται το εργατικό δυναμικό, καθώς και τις επιπτώσεις της κρίσης στην αμειβόμενη και μη εργασία. Στη συνέχεια η κ. Μαρία Κλεπετούνα, Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Womenassociations (Γυναικών Συνεργασία) μετέφερε τον ενθουσιασμό της για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να οργανωθεί μια κοινωνική επιχείρηση και ιδιαίτερα ένας γυναικείος συνεταιρισμός και τόνισε πως η ύπαιθρος μπορεί να αποτελέσει διέξοδο.

Η κ. Μαργαρίτα Καμαριώτου, παρουσίασε τον τρόπο με το οποίο ανέπτυξε τη δική της επιχείρηση στο Αιγάλεω, πως ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90, της δυσκολίες που αντιμετώπισε και πως ισορρόπησε ανάμεσα στην απαιτητική επαγγελματική ζωή και την οικογένεια. Η κ. Γεωργία Πετράκη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου & Διευθύντρια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) αναφέρθηκε στο πρόσφατο ξέσπασμα του κινήματος #metoo και τον κρυμμένο θυμό των γυναικών ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κ. Κατερίνα Μπαρτζώκα, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, που παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε και η έκθεση «Μια διαδραστική αναδρομή στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος» που αναρτήθηκε σε προηγούμενο άρθρο.

Διαβάστε επίσης