Δήμος Βριλησσίων: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η οποία φέτος έχει ως θέμα το «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε όλοι για το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γενικά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, με σκοπό την ευαισθητοποίησή μας για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Αυτήν την Κυριακή 22.9.2019, με τη συμμετοχή του Δήμου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, επικεντρωνόμαστε στα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και στους τρόπους με τους οποίους ο δήμος μπορεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ήπια κινητικότητα στην πόλη, μειώνοντας στο μέτρο του δυνατού τη χρήση του αυτοκινήτου και γενικότερα προωθώντας εναλλακτικούς και ήπιους τρόπους μετακίνησης.

Αναφερόμενος και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε ότι στους στόχους περιλαμβάνεται η στήριξη βιώσιμων τρόπων μεταφοράς καθώς και εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Το Σ.Β.Α.Κ. είναι μια σύγχρονη κυκλοφοριακή μελέτη βιώσιμης κινητικότητας που έχει ως κύριο σκοπό να θέσει στο επίκεντρο την ασφάλεια και την ευκολία μετακίνησης των πεζών και των ποδηλατιστών και στο πλαίσιο της φετινής ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας ο δήμαρχος Βριλησσίων υποδέχεται όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατική δράση της Περιφέρειας ‘Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα’ το Σάββατο 21.9.2019 και ώρα 17.00 στο Δημαρχείο Βριλησσίων.

Διαβάστε επίσης