Δήμος Ελευσίνας:Κοινωνικό Φροντιστήριο

Παρά τις αντίξοες συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος λόγω της πανδημίας, οι εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργεί στον Δήμο μας, πραγματοποίησαν κανονικά τα μαθήματα προς τους μαθητές και ειδικά προς αυτούς που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων από τους εθελοντές Καθηγητές και ήταν πολύ χρήσιμα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ελευσίνας και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών, με σκοπό την πρόσθετη διδακτική υποστήριξη μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Με αυτή την προσπάθεια, επιτυγχάνεται η δημιουργία ίσων ευκαιριών στην μάθηση σε όλους τους μαθητές του Δήμου Ελευσίνας.

Ο Δήμος Ελευσίνας σε μία προσπάθεια να κρατήσει ψηλά την ποιότητα ζωής των μαθητών της πόλης μας, θα συνεχίσει για 9η χρόνια  τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, απευθύνοντας το επόμενο διάστημα πρόσκλησης συμμετοχής τόσο σε εθελοντές Καθηγητές όσο και σε μαθητές.

Διαβάστε επίσης