Δήμος Ελευσίνας: Εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια της Ειδικής του συνεδρίασης, χθες Τρίτη 27/3/2018.

“Μετά από ένα χρόνο απολύτως επιτυχημένης πορείας στο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την κ. Δέσποινα Οικονόμου διαδέχεται ο κ. Αθανάσιος Γεωργίου Κριεκούκης σε συνέχεια συμφωνίας με το δημοτικό μας σχήμα ήδη από την επιλογή της κ. Οικονόμου πέρσι.” , δήλωσε ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. “Η δημοτική αρχή υλοποιεί με συνέπεια από την εκλογή της ένα εγχείρημα συναίνεσης, συλλογικότητας και διαβούλευσης με εναλλαγές  προσώπων που κατέχουν αξιώματα (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων κ.λπ) και έχουν ως γνώμονα την προώθηση του δημοτικού έργου αλλά και την ανάπτυξη των στελεχών μας με την καλύτερη δυνατή κατανόηση όλων των λειτουργιών του Δήμου. Εφαρμόζουμε σύγχρονες μορφές διαχείρισης που ακολουθούν μεγάλοι συλλογικοί φορείς με την εναλλαγή ρόλων ως μέσο βελτιστοποίησης των ικανοτήτων της ομάδας. Με βάση τα παραπάνω την Δέσποινα Οικονόμου, η οποία υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και εργατικότητα το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε κάνει και ως Αντιδήμαρχος της πόλης, θα διαδεχθεί ο Αθανάσιος  Κριεκούκης, ο οποίος με τη βοήθεια όλων θα είναι ένας εξίσου καλός πρόεδρος.”

Η κ. Οικονόμου σημείωσε στην επιστολή παραίτησής της: ” Η παραίτησή μου είναι αποτέλεσμα δέσμευσής μου απέναντι στο Δήμαρχο κο Γεώργιο Τσουκαλά και στη δημοτική μου ομάδα. Στον ένα χρόνο που άσκησα τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησα να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης  σας, που με την ψήφο σας με εκλέξατε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά ,τόσο τους Δημ. Συμβούλους της συμπολίτευσης πολύ δε περισσότερο της αντιπολίτευσης, για την άψογη συνεργασία που είχαμε και που ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον.”

Ο κ. Κριεκούκης μετά την εκλογή του ανέφερε: “Ξεχωριστή ημέρα για εμένα η σημερινή αφού από τις διαδικασίες εκλογής νέου προεδρείου στον Δήμο μας, εξελέγην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.Ευχαριστώ τον Δήμαρχο μας Γιώργο Τσουκαλά για την τιμή που μου έκανε να με προτείνει για πρόεδρο και τους συναδέλφους που με ψήφισαν.Επίσης να ευχαριστήσω την απερχόμενη πρόεδρο Οικονόμου Δέσποινα,για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων κατά την διάρκεια της θητείας της.Η Δέσποινα με την παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στην Δήμο μας, κοσμεί την κοινωνία και την Ελευσίνα μας. Η εμπειρία, η γνώση της και η πλήρης κατάρτιση της στα θέματα του Δήμου την έκαναν πολύ χρήσιμη για τον τόπο μας, αλλά και καλή συνάδελφο.Το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα αυτή τη κρίσιμη περίοδο που η Ελευσίνα μας έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, θα κληθεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Δηλώνω έτοιμος να ανταποκριθώ σ’ αυτήν την πρόκληση και με τη βοήθεια όλων να συμβάλλουμε παραγωγικά και γόνιμα στην προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει για την Ελευσίνα που ονειρευόμαστε, την σύγχρονη πόλη που επιθυμούμε και που μας αξίζει.!”

Διαβάστε επίσης