Δήμος Ελευσίνας: Ζωγραφίζοντας με τα παιδιά στο Μπαγκλαντές

Το τμήμα Πολιτισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ του Δήμου Ελευσίνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, παρουσιάζει εκδήλωση – διάλεξη με την εικαστικό Μαρίβα Ζαχάρωφ την Τετάρτη στις 18 Οκτωβρίου 2017 στην ισόγεια αίθουσα «Το Στέκι μας» του Πολιτιστικού Κέντρου επί των οδών Κίμωνος 11 και Παγκάλου (πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου) και ώρα 19:30.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι  «Ζωγραφίζοντας με τα παιδιά στο Μπαγκλαντές». Η Μαρίζα Ζαχάρωφ, εικαστικός διεθνώς βραβευμένη και παιδαγωγός θα αναφερθεί με την βοήθεια φωτογραφικού υλικού στην εμπειρία της, από το μακρινό της ταξίδι στο Μπαγκλαντές. Εκεί αποκλειστικά με εθελοντική εργασία δούλεψε με 80 παιδία ηλικίας 5-12 ετών, κάνοντας εργαστήρια ζωγραφικής, με στόχο να χτίσει σχέσεις αγάπης και σεβασμού μέσα από την δημιουργική διαδικασία τη τέχνης. Πρόκειται για την ελεύθερη έκφραση των παιδιών, όπως αυτή εξελίσσεται ηλικιακά χωρίς στεγανά και επιρροές. Αποτελεί ένα μάθημα στην Δύση  στην Ανατολή με κύριο άξονα τα παιδιά και τον τρόπο που βιώνουν ανά τον κόσμο.

Η διάλεξη απευθύνεται και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και δόθηκε στα πλαίσια  του ετήσιου Πανελλαδικού Συνεδρίου Εικαστικών Εκπαιδευτικών.

 

Διαβάστε επίσης