Δήμος Ελευσίνας: Μουσικοθεατρική Παράσταση και Παρουσίαση βιβλίου από την Αδελφότητα Ρωμανιωτών «Λάκκα Σουλίου»

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2017 έκλεισε με επιτυχία ο Μήνας Λαογραφίας 2017, με την εκδήλωση της Αδελφότητας Ρωμανιωτών «Λάκκα Σουλίου». Τεχνικά προβλήματα και καιρικές συνθήκες ήταν οι κύριες αιτίες, που παρουσιάστηκε εκπρόθεσμα χρονικά αλλά αποζημίωσε το κοινό που ανταποκρίθηκε, παρότι το Φθινόπωρο έκανε φανερή την παρουσία του. Η εκδήλωση-παράσταση είχε τον τίτλο «Λεύκωμα από Μνήμες» όπως και το βιβλίο της Ηπειρώτισσας, Εκπαιδευτικού και προϊσταμένης των Παιδικών σταθμών του Δήμου Ελευσίνας κας Αικατερίνης Κολιοφώτη, το οποίο επανεκδόθηκε με απόφαση του ΠΑΚΠΠΑ.

Η Αδελφότητα Ρωμανιωτών «Λάκκα Σουλίου» κάθε φορά μας ξαφνιάζει ευχάριστα, όπως και τώρα,  με τα μέλη της να μας παρουσιάζουν με μουσικό θεατρικό τρόπο τις  αφηγήσεις και τις αναφορές του βιβλίου στην παράδοση και στον λαϊκό μας πολιτισμό, προκαλώντας μνήμες και συναισθήματα. Ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς μιλώντας για το βιβλίο και τη συγγραφέα ανέφερε την αξία, στις ανθρώπινες σχέσεις, της μνήμης, της νοσταλγίας, της φύσης και της παράδοσης. Στο κλείσιμο η απελθούσα πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Μαρία Βασιλείου έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην συγγραφέα, στις μνήμες της και στην Ελευσίνα που αγκάλιασε τους ηπειρώτες και όλους όσοι ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να γίνει η δεύτερη πατρίδα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος κα Παππά, ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Τσουκαλάς, η πρόεδρος του Δ.Σ κα Δέσποινα Οικονόμου, η αντιδήμαρχος κα Βασιλείου Μαρία, η εκπρόσωπος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κα Μαρία Καρέλου, εκπρόσωποι των Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης