Δήμος Ελευσίνας: Erasmus+ 3ου Γυμνασίου και Athens Makerspace

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας πραγματοποίησε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Τέχνη στην οποία παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα  “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”. Στόχος του προαναφερθέντος Προγράμματος είναι να μελετήσει και να προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους η Τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής και ενδυνάμωσης της σχολικής επιτυχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι πρωταγωνιστές της βραδιάς – που ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου- χρησιμοποιώντας τη μουσική, το χορό και το θέατρο, συνέδεσαν με αρμονικό και περίτεχνο τρόπο την Τέχνη και την Εκπαίδευση. Το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για το πώς η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δραστηριότητες καλών τεχνών τους/τις κινητοποιεί και τους/τις κάνει πιο ενεργούς/ες στη σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η σχολική διαρροή.

Το Σχέδιο “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”, εξάλλου αφορά μια Στρατηγική Σύμπραξη, η οποία εστιάζει στη Σχολική Εκπαίδευση και στην οποία συμμετέχουν τρεις οργανισμοί από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, οι εταίροι της σύμπραξης είναι ο Δήμος Ελευσίνας, Συντονιστής του προγράμματος, το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας  και οι Athens Makerspace. Από την Ιταλία, ο Δήμος Comune di Siderno, το Liceo Artistico “M.Preti/A. Frangipane” και η Associazione Darsana Terangα. Από την Πορτογαλία, συμμετέχουν ο Δήμος Município de Barcelos, το Agrupamento De Escolas De Barcelos  και η Associação Intercultural Amigos da Mobilidade.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από την χορωδία του σχολείου, την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης και τέλος την βράβευση των αποφοιτησάντων μαθητών  και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου.

 

Διαβάστε επίσης