Δήμος Ηρακλείου Αττικής:Εγκαίνια της Έκθεσης «1821 τα Εθνικά Ευαγγέλια του Αγώνος»

Τα εγκαίνια της Έκθεσης του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος με θέμα «1821 τα Εθνικά Ευαγγέλια του Αγώνος», πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 στις 18.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Νεότητας και Κουντουριώτου).

Η Έκθεση, η οποία έχει ήδη ανοίξει για το κοινό από την Πέμπτη, φιλοξενεί αυθεντικά κείμενα, έντυπα και χειρόγραφα πρωταγωνιστών του Αγώνα του 1821 όπως του Εμμανουήλ Ξάνθου, του Λόρδου Βύρωνος Μπάιρον, του  Παλαιών Πατρών Γερμανού, του  Ιωάννη  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κ.ά.

H συλλογή έρχεται στο Ηράκλειο αμέσως μετά την έκθεσή της στο Πολεμικό Μουσείο, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Δήμος θα τιμήσει τον Γεώργιο Λεβιθόπουλο, ενώ στις 18.30 η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας παρουσιάζει την επετειακή θεατρική παράσταση «Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης», συνοδεία των δύο χορωδιών της καθώς και των παιδικών χορωδιών του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας υπό την διεύθυνση της Εύης Χλωρού.

Θυμίζουμε, η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00  και θα διαρκέσει  έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, φυσικά με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Διαβάστε επίσης