Δήμος Ηρακλείου Αττικής:Ολοκλήρωση αγοράς ακόμα μιας ομάδας ελεύθερων οικοπέδων

Μια ακόμα ομάδα από ελεύθερους χώρους στην κυριότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και των δημοτών

Νίκος Μπάμπαλος: «Οι κοινόχρηστοι χώροι το πιο πολύτιμο αγαθό για τις σύγχρονες πόλεις»

Την αγορά μιας ακόμα ομάδας αδόμητων οικοπέδων ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσθέτοντας έτσι στην διαρκή εκστρατεία της δημοτικής αρχής για την αύξηση των ελεύθερων χώρων στα όρια της πόλης, προκειμένου να ενισχυθεί το πράσινο και οι κοινόχρηστες εκτάσεις έναντι των κτισμάτων.

Όπως στην περίπτωση των οικοπέδων που αποκτήθηκαν ομοίως πριν από λίγο καιρό – ως τα πρώτα από το σύνολο των 4.500τμ αδόμητων χώρων που έχει αποφασίσει να αγοράσει ο Δήμος αυτή την περίοδο – έτσι και τα συγκεκριμένα, είναι ακίνητα που, ενώ είχαν δεσμευθεί πριν από 3 δεκαετίες από προηγούμενες διοικήσεις για να γίνουν κοινόχρηστοι, ουδέποτε αποζημιώθηκαν και έτσι, με την πάροδο του χρόνου, έχασαν την δέσμευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η δημοτική αρχή δεν προχωρούσε στην αγορά, θα ήταν πλέον διαθέσιμα για να χτιστούν από τους, έως πρότινος, ιδιοκτήτες τους.

Ειδική περίπτωση στην ομάδα των οικοπέδων που αποκτήθηκαν σε αυτή την φάση, η έκταση στην συμβολή της οδού Πρασίνου Λόφου με την οδό Τζαβέλλα, η οποία συνορεύει με την παιδική χαρά για ΑμΕΑ που κατασκευάζει αυτή την περίοδο ο Δήμος, την πρώτη με τέτοιες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή. Το τελευταίο, λοιπόν, που θα χρειαζόταν το σημείο είναι μια ακόμα πολυκατοικία αντί για ένα ελεύθερο και κοινόχρηστο χώρο, όπως ένα πάρκο…

Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τα συμβόλαια αγοραπωλησίας με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, μεταφέροντάς τα, οριστικά πλέον, στην κυριότητα του Δήμου, στην κυριότητα των Ηρακλειωτών.

«Οι ελεύθεροι χώροι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για ένα σύγχρονο, αστικό Δήμο. Σε μια εποχή που όλοι πρέπει να δράσουμε για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας πόλεις πράσινες, πόλεις με ποιότητα ζωής, πόλεις βιώσιμες, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωράει με σχέδιο ώστε να αυξήσει τις κοινόχρηστες εκτάσεις, που θα αποτελέσουν ανάσα για το μέλλον των Ηρακλειωτών», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης