Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αντίδραση στις μονομερείς αποφάσεις της Διεύθυνσης Παιδείας Β’ Αθήνας.

Αυστηρό μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου στους υπεύθυνους.

 

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις για το 3ο Γυμνάσιο της πόλης .

Αυστηρό μήνυμα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επ’ ουδενί δεν θα δεχθεί μονομερείς αποφάσεις για τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου της πόλης, στέλνει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος. Αιτία για την έντονη αντίδραση του Δήμου είναι η πληροφορία από την Διεύθυνση, πως το σχολείο δεν προτίθεται να δεχθεί νέα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο, λόγω του υπερπληθυσμού που σημειώνεται στα τμήματα λυκείου της Μεταμόρφωσης και τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Ως πρώτη κίνηση, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου συνεδρίασε εκτάκτως για να απορρίψει την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτοροβάθμιας Εκπαίδευσης και να καθορίσει τις επόμενες ενέργειες.

Τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος θα συναντήσει τους υπεύθυνους για να τους ξεκαθαρίσει την θέση του Δήμου, να εξηγήσει ότι το Ηράκλειο δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους αποφάσεις και να συζητήσει εναλλακτικές που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση των παιδιών της πόλης.

«Κατανοούμε το πρόβλημα του γειτονικού Δήμου Μεταμόρφωσης στην έλλειψη χώρων για να στεγάσει τα παιδιά του λυκείου της πόλης. Ακριβώς επειδή, όταν πρόκειται για παιδιά δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά σας και τα δικά μας, δείξαμε κατανόηση τα τελευταία χρόνια για την προσωρινή φιλοξενία λυκειακών τμημάτων στο κτίριο που από κοινού χρησιμοποιούμε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτή η εξυπηρέτηση να λειτουργήσει εις βάρος των παιδιών του Ηρακλείου, πόσο μάλλον όταν έρχεται μέσα από μονομερείς αποφάσεις. Πιστεύω ότι με τον διάλογο όλα λύνονται. Αυτό απαιτούμε και τώρα», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης