Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Απόφαση ΔΣ για την απαλλαγή τελών για τις κλειστές επιχειρήσεις της καραντίνας

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσες επιχειρήσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έμειναν κλειστές στην καραντίνα

Νίκος Μπάμπαλος: «Ένα από τα πρώτα βήματα της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της Κοινωνικής Συμμαχίας»

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων της πόλης από την υποχρέωση καταβολής των δημοτικών τελών για την περίοδο που αυτές παρέμειναν κλειστές κατά την διάρκεια των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής και σε υλοποίηση των σχετικών προβλέψεων της τελευταίας νομοθεσίας.

Η εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση από τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, της «Κοινωνικής Συμμαχίας», του πακέτου μέτρων και προτάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος προκειμένου, μεταξύ άλλων, να στηρίξει την τοπική οικονομία. Η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη είναι ένα από τα πρώτα βήματα της διαδρομής αυτού του πλάνου, για να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου.

«Υλοποιούμε τις ευνοϊκές διατάξεις που ορίζει ο Νόμος και απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις που έκλεισαν την περίοδο της καραντίνας για το διάστημα που αυτές ήταν κλειστές. Είναι η πρώτη δέσμη μέτρων από αυτές που έχουμε ετοιμάσει. Έπεται συνέχεια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η τοπική οικονομία έχει κυκλικό χαρακτήρα. Κάθε κατάστημα της πόλης που υποστηρίζουμε, διατηρεί τις θέσεις εργασίας του, οι οποίες, οι περισσότερες, στελεχώνονται από Ηρακλειώτες. Υποστηρίζουμε την τοπική αγορά, υποστηρίζουμε την πόλη μας, υποστηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό εννοούμε με την έννοια Κοινωνική Συμμαχία», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η διαδικασία την οποία θα μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες για να ενταχθούν στην απαλλαγή των δημοτικών τελών, με στόχο να δοθεί δυνατότητα και online αιτήσεων.

Διαβάστε επίσης