Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Για πρώτη φορά παιδική χαρά για ΑμΕΑ

Την ανάπλαση έξι ακόμα παιδικών χαρών της πόλης, την δημιουργία μιας καινούργιας και την διαμόρφωση νέας παιδικής χαράς για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η σχετική μελέτη των έργων, προκειμένου η δημοτική αρχή να περάσει στο στάδιο της δημοπράτησης και, ακολούθως, στην υλοποίηση της ανακαίνισης και της κατασκευής των νέων παιδικών χαρών.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδήμαρχου Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Ηλία Μοσχονά, οι παιδικές χαρές προς ανακαίνιση αφορούν τις υφιστάμενες στις οδούς: Μακεδονίας &Σουλίου, Μακεδονίας & Χρυσανθέμων, Φιλ. Εταιρίας & Ισαάκ, Καρυωτάκη

Δρυάδων& Αχαιών, Ορφέως& Πυθαγόρα, ενώ εντελώς καινούργια θα κατασκευαστεί στην οδό Θεσπρωτίας & Αναγεννήσεως. Στις παρεμβάσεις προβλέπονται η τοποθέτηση νέου, ασφαλούς τάπητα δαπέδου, νέων οργάνων παιχνιδιού, περίφραξης, παγκάκια, ενίσχυση του πρασίνουκ.α.

Πρώτη φορά παιδική χαρά για ΑμΕΑ

Για πρώτη φορά στην πόλη προγραμματίζεται η κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμΕΑ. Πρόκειται να γίνει σε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου στην διασταύρωση των οδών Ιεράπετρας και Βάρναλη και θα εξοπλιστεί με ειδικά όργανα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών, που, μέχρι τώρα, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κοινές παιδικές χαρές τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόταση στον Φιλόδημο για την χρηματοδότηση της αγοράς οργάνων

Την ίδια στιγμή ο Δήμος, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ, Φιλόδημος, για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της αγοράς των οργάνων για την ανακαίνιση των υφιστάμενων αλλά και τον εξοπλισμό των καινούργιων παιδικών χαρών, εξοικονομώντας έτσι χρήματα από το δημοτικό ταμείο. «Αναμένουμε την θετική κατάληξη της πρότασής μας, όπως άλλωστε έγινε για τον Δήμο μας – και μάλιστα από τους πρώτους στην σχετική λίστα – για τα νέα έργα στα σχολεία και την αγορά νέων μηχανημάτων για την υπηρεσία Περιβάλλοντος», τόνισε ο δήμαρχος.

Με τις νέες παρεμβάσεις, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ολοκληρώνει την ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών της πόλης σύμφωνα με τις επιταγές της νέας νομοθεσίας, προκειμένου όλες ασφαλείς και πιστοποιημένες να βρίσκονται στην διάθεση των παιδιών του Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης