Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Γιορτή για τα ζώα.

Παιχνίδι, ενημέρωση και δράσεις.

Κάθε χρόνο και περισσότεροι οι φιλόζωοι και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που δίνουν το παρών στην γιορτή που οργανώνει μέσα στον Οκτώβριο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Έτσι και φέτος, το δημοτικό Πάρκο Σκύλων γέμισε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής από μικρούς, μεγάλους και… τετράποδους Ηρακλειώτες που ήρθαν να παίξουν, να διασκεδάσουν αλλά και να μάθουν στις εκπαιδευτικές ενότητες που είχε ετοιμάσει ο Δήμος σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου.

Έτσι, πέρα από τα παιχνίδια που είχαν στηθεί για τα παιδιά και τα ζωάκια, οι ιδιοκτήτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με τα σκυλιά τους, μάθημα υπακοής του ζώου στην βόλτα, στο σπίτι, στην συμπεριφορά με ξένους και άλλα ζώα.

Παράλληλα, οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και μπόρεσαν να γνωρίσουν τα ζωάκια (σκυλάκια και γατάκια) που έχουν περισυλλεχθεί από τους δρόμους της πόλης, έχουν τύχει της απαραίτητης φροντίδας και, πλέον, διατίθενται προς υιοθεσία από το πρόγραμμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να έχουν συνεχή και επικαιροποιημένη εικόνα και για το ποια ζωάκια αναζητούν ένα νέο σπίτι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και για τις δημοτικές δράσεις, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα www.iraklio.gr και από την ειδική σελίδα στο facebook Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Pet Rescue, η λειτουργία της οποίας έχει βοηθήσει να υιοθετηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αδέσποτων ζώων που φροντίζει μέσα από το πρόγραμμά του ο Δήμος.

Θυμίζουμε, όπως έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, ο Δήμος πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης, με τη δημιουργία ενός δικού του, μεγάλου χώρου φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους, προκειμένου τα αδέσποτα του Ηρακλείου να έχουν ένα μεταβατικό σπίτι μέχρι να βρουν την οικογένεια που θα τους χαρίσει μια μόνιμη αγκαλιά…

Διαβάστε επίσης