Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Διανομή δωρεάν τροφίμων

Περί τις 200 οικογένειες Ηρακλειωτών παρέλαβαν δωρεάν τρόφιμα (νωπό κρέας, τυριά, γάλα, ελαιόλαδο, μέλι, ξηρά τροφή κ.α.) τα οποία παρείχε στην διανομή του Ιουλίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Οι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν εγκαίρως με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και, με την συνδρομή των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εξυπηρετήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία.

Σε αυτό βοήθησε και η ενσωμάτωση της διαχείρισης της διανομής με το νέο ηλεκτρονικό, online σύστημα το οποίο ενημέρωνε σε πραγματικό χρόνο για τις παραλαβές αλλά και την διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, μέρος της ποσότητας του νωπού κρέατος διατέθηκε – εκτός από τους δικαιούχους – στις εκκλησίες της πόλης, στις ενορίες των οποίων πραγματοποιούνται συσσίτια (ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ενορία Αγ. Νεκταρίου).

Επόμενη διανομή μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης