Δήμος Ηρακλείου Αττικής : εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 28η Οκτωβρίου

 

Με τις απαιτούμενες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα εορταστεί και η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με την μαθητική παρέλαση και την παρέλαση των συλλόγων – φορέων της πόλης την Δευτέρα επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Ακριβώς μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει συναυλία στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου με τραγούδια αφιερωμένα στο έπος του 40 και τους ήρωες του πολέμου. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου την επέτειο θα γιορτάσουν τα ΚΑΠΗ της πόλης στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο παρέα με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερών:

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 17.30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος): γιορτή των ΚΑΠΗ της πόλης με τις χορωδίες, την ομάδα χορού των ΚΑΠΗ και τον Βασίλη Λέκκα.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 12.00 στην πλατεία Αγ. Λουκά: κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου:

10.15 δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας

11.00 παρέλαση επί της λεωφόρου Ηρακλείου των μαθητών των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Ηρακλείου, των παιδικών σταθμών, των εθνικοτοπικών συλλόγων, των αθλητικών φορέων, των ΚΑΠΗ, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των πολιτιστικών συλλόγων κ.α. (από οδό Ζεφύρου έως οδό Χρυσανθέμων)

Αμέσως μετά, περίπου στις 13.00, μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης με την φωνή της Μαρίας Σουλτάτου, συνοδεία του πιανίστα Σάββα Ρακιντζάκη. Η ιστορία των τραγουδιών του αγώνα που εμψύχωναν τους Έλληνες που πολέμησαν και αντιστάθηκαν.

18.30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο: επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος με επετειακά τραγούδια και θεατρική παράσταση.

Διαβάστε επίσης