Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ηράκλεια 2018 απολογισμός πολιτιστικού φεστιβάλ

Ηράκλεια 2018: Χιλιάδες κόσμου στις δεκαπέντε μαγικές βραδιές του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

 Την εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών κέρδισαν για ακόμα μια χρονιά τα Ηράκλεια, το κεντρικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο φιλοξένησε και διασκέδασε χιλιάδες κόσμου, κάτοικους της πόλης αλλά και επισκέπτες, στις δεκαπέντε ημέρες που διήρκησε, στο πάρκο της οδού Πεύκων 50. Φέτος αφιερωμένο στην Γυναίκα και, ιδιαίτερα, στις γυναίκες της Τέχνης, στην σκηνή του φεστιβάλ ανέβηκαν κυρίες από την καλλιτεχνική ιστορία, το σήμερα και το μέλλον της ελληνικής μουσικής και του θεάτρου.

Κυρίες όπως η ΖωζώΣαπουντζάκη, η Μαίρη Λίντα, Ζωή Τηγανούρια, Χριστίνα Γκόλια, Βίκυ Καρατζόγλου, Νάντια Καραγιάννη, Κατερίνα Γιαµαλή, ΜόρφωΤσαϊρέλη, τις οποίες συνόδευσαν εκλεκτοί συνάδελφοί τους όπως Νότη Μαυρουδής, Γιώργο Τοσικιάν, ΓεράσιµοςΑνδρεάτος, οι σύλλογοι του Ηρακλείου: Ελληνοαγγλική Αγωγή «Α.Σ. Πρωτοπορία», Μόλυβος, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, Ωδείο Ριζοπούλου, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Εθνικό Ωδείο, Αργώ, Επιµορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Χορευτικός Όµιλος «Ειρήνη», Σύλλογος Αρκάδων, Σύλλογος Ηπειρωτών, ΟΓΗΡΑ,  Παµπελοποννησιακός Σύλλογος, Σύλλογος Μεσσηνίων, Σύλλογος Ατόµων µε Αναπηρία «Αλκυόνη» και η Θεατρική Ομάδα «Ελευθερίας Πράξεις».

Στις παράλληλες δράσεις, οι γυναίκες – µέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗπαρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής µε θέμα «Η ψυχή της Γυναίκας» ενώ το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε καθημερινά – πέραν της συλλογής προσφορών σε τρόφιμα – με την εικαστική κατασκευή µε θέμα «Γυναίκα: Το δέντρο της ζωής».

Το φετινό φεστιβάλ είχε ακόμα μια πρωτοτυπία: φοιτητές του οργανισμούAIESECαπό Γερμανία, Ιταλία και Αμερική παρακολούθησαν τις ημέρες Ηρακλείων και κατέγραψαν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους στις μητρικές τους γλώσσες, απευθυνόμενοι στην κοινότητα και τους συμπατριώτες τους. Και όλα αυτά στο ειδικό blogπου δημιούργησαν για τα Ηράκλεια 2018 στον σύνδεσμο: ginetaiaiesec.wixsite.com/ginetaiforiraklio, με παράλληλη μετάδοση στις σελίδες των socialmediaτης δράσης.

Να σημειωθεί ότι και αυτές τις εκδηλώσεις, όπως όλες άλλωστε που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, είχαν δωρεάν και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Νίκος Μπάμπαλος: Δήμος πρωταγωνιστής και στον Πολιτισμό

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στον Δήμο, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να παρουσιάσουμε ακόμα ένα επιτυχημένο φεστιβάλ. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας κάνουμε έργο παντού, στηρίζουμε τους αδύναμους, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, υπηρετούμε τις ανάγκες της πόλης. Ξέρουμε όμως ότι οι Ηρακλειώτες θέλουν να βλέπουν τον Δήμο τους πρωταγωνιστή και στον Πολιτισμό, με εκδηλώσεις που, πραγματικά, μας κάνουν υπερήφανους. Αυτό το καταφέραμε και στα φετινά Ηράκλεια. Για αυτό μας εμπιστεύονται οι πολίτες, για αυτό και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία η συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου

Όμως ο πολιτιστικός Σεπτέμβρης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχει και συνέχεια. Η συναυλία της εξαιρετικής Φωτεινής Βελεσιώτου, η οποία δεν έγινε στα Ηράκλεια λόγω βροχής, επαναπρογραμματίστηκε και θα γίνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια», «στάχτη», η Φωτεινή Βελεσιώτου φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπούδαιων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.

Φυσικά η είσοδος θα είναι και πάλι ελεύθερη.

 

 

Διαβάστε επίσης