Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Μειώσεις στη δημοτική φορολογία και το 2020

 

Συνέχεια στις μειώσεις της δημοτικής φορολογίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τις φορο-ελαφρύνσεις του 2018 και του 2019, η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου προχωράει σε νέες εκπτώσεις στους συντελεστές των δημοτικών φόρων μειώνοντας για το 2020 τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων κατά 5%. Με αυτή τη νέα μείωση, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, το συνολικό «πακέτο» των εκπτώσεων διαμορφώνουν αθροιστικά τις μεγαλύτερες ελαφρύνσεις φόρων που έχουν γίνει ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου.

Αναλυτικά,

  • μειώσεις 2018: 10% στα δημοτικά τέλη, 7% στον ΦΗΧ, 50% των τελών που καταβάλλονται για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών και 12% στα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων
  • μειώσεις 2019: 10% τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις.
  • μειώσεις 2020: 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Φυσικά διατηρούνται για ακόμα μια χρονιά οι ευρύτερες φορο-ελαφρύνσεις που ο Δήμος έχει υιοθετήσει για την στήριξη στην οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Δίνουμε συνέχεια στην πολιτική των φορο-ελαφρύνσεων που, συνεπώς τα τελευταία τρία εκ του συνόλου των πέντε χρόνων της θητείας μας, υλοποιούμε στη δημοτική φορολογία αντιλαμβανόμενοι το χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας: να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνουμε τα νοικοκυριά της πόλης», τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Διαβάστε επίσης