Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Παράταση παραμονής συμβασιούχων στην καθαριότητα

Την παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πέραν τις 31/3/2018 και την επέκτασή τους τουλάχιστον για τρεις περαιτέρω μήνες ζητά από την Κυβέρνηση με ομόφωνή του απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Σημειώνουμε πως οι εν λόγω εργαζόμενοι ορίστηκε να παραμείνουν στους δήμους της χώρας έως τις 31/3/2018 προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, με την οποία θα γίνει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες ΟΤΑ.

Δεδομένου ότι λίγες ημέρες πριν την 31/3/2018 ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και με την προοπτική ότι θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία για να καταλήξουν οι διαδικασίες του, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μείνουν οι δήμοι χωρίς επαρκές προσωπικό στις υπηρεσίες καθαριότητας και μάλιστα σε νευραλγικές χρονικές περιόδους, όπως είναι οι γιορτές του Πάσχα.

Για αυτό τον λόγο, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στην παραμονή των συμβασιούχων στους δήμους για να μην προκύψουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

(Την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΚΕΔΕ με την οποία και η Ένωση ζητά παράταση στις συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων (για έξι μήνες).

 

 

Διαβάστε επίσης