Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Σε «Κοινωνική Συμμαχία» για την πόλη προχωρά ο Δήμος

 

Νίκος Μπάμπαλος: «Συμμαχώντας όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης»

Την «Κοινωνική Συμμαχία», το ολοκληρωμένο πλάνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση των συνθηκών που δημιούργησε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και εκείνες που θα δημιουργήσει ένα τυχόν επόμενο κύμα στο μέλλον, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος. Μέσα από την σύμπραξη, την συνεργασία, την «Συμμαχία» Δήμου – κατοίκων – εμπορικού κόσμου, η δημοτική αρχή θέλει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων που θα θωρακίσει περαιτέρω τη Δημόσια Υγεία, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αδύναμους και θα τονώσει την οικονομία του Ηρακλείου, τον επιχειρηματικό δηλαδή κόσμο στην επανέναρξη της δραστηριότητάς του.

Στο κομμάτι της θωράκισης της Δημόσιας Υγείας και της στήριξης των ευπαθών ομάδων, ο δήμαρχος προτάσσει την δημιουργία ενός μηχανισμού πρόληψης και επέμβασης, μια βέλτιστη εικόνα της αντίδρασης που έβγαλε ο Δήμος κατά την περίοδο της έξαρσης του ιού στην χώρα μας, αντίδραση που έπιασε τόπο καθώς, όπως είπε ο Νίκος Μπάμπαλος, το Ηράκλειο έμεινε χαμηλά, εάν όχι εκτός, στις λίστες με τα κρούσματα.

Για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, η «Κοινωνική Συμμαχία» προβλέπει μια σειρά από πρωτοβουλίες, παροχές και συμπράξεις που σκοπό έχουν να τονώσουν την εμπορικότητα, να βοηθήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο να ξαναβρεί τα πατήματά του. Αυτές εκτείνονται από έργα που θα συνεχίσουν τις αναπλάσεις στο Ηράκλειο, φοροαπαλλαγές για τα καταστήματα που επλήγησαν στην κρίση, μέχρι ευκαιρίες για διαφήμιση στα δημοτικά Μέσα, κυρίως στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό, Επικοινωνία 94FM.

Ο Νίκος Μπάμπαλος απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης να συμμετέχουν στον διάλογο που ανοίγει η δημοτική αρχή και, εάν συμφωνούν, να γίνουν μέρος της Κοινωνικής Συμμαχίας».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  

Η αυτοδιοίκηση οφείλει πάντοτε να είναι πεδίο συναίνεσης. Πεδίο σύνθεσης ιδεών. Πεδίο συνύπαρξης πρωτοβουλιών και συνεννόησης Δήμου, κοινωνικών φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε, τα τελευταία χρόνια, στο Ηράκλειο.              Γνωρίζετε καλά ότι πιστεύω στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση.                                                                                       Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια και όχι στη μοναχική δράση.                        Πιστεύω στη συνέργεια  και τη συνεργασία και όχι στις παράλληλες ατομικές πορείες.

Η ανάγκη της συνεννόησης, της συνέργειας, της συνεργασίας, καθίσταται σήμερα, στην εποχή της πανδημίας, ακόμα πιο επιτακτική για την Πόλη μας.

Για να πετύχουμε το καλύτερο για τη δημόσια υγεία.                                                      Για να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.                                                                                                       Για να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Για να τονώσουμε την αγοραστική κίνηση της πόλης μας.

Για να διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων του Ηρακλείου.

Προκειμένου να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο, σε όλα αυτά, ανακοινώνω σήμερα, ότι ο Δήμος προχωρά στη διαμόρφωση μιας «Κοινωνικής Συμμαχίας» για το Ηράκλειο.

Στόχοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας» είναι:

Η λήψη και μέγιστη εφαρμογή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η παρακίνηση με στόχο τη μέγιστη εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Η στήριξη των επαγγελματιών και εμπόρων με παράλληλα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου χώρου.

Η προβολή των καταστημάτων και επαγγελματιών του Ηρακλείου.

Η ενημέρωση των πολιτών και ο σεβασμός μέτρων και κανόνων  συμπεριφοράς.

Ο Δήμος Ηρακλείου, ως συντονιστής φορέας της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εκπονεί ήδη σχέδιο για την επίτευξη κάθε στόχου. Ακολουθεί, τις επόμενες δύο εβδομάδες, η συζήτηση των σχεδίων με τους κοινωνικούς φορείς που εμπλέκονται, η συν διαμόρφωση του τελικού πλάνου δράσεων και, τέλος, μέσα στον Ιούνιο, η υλοποίηση του και η ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Οι συνεργάτες μου εγώ, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε συστηματικά ώστε η «Κοινωνική Συμμαχία» για το Ηράκλειο να αποδώσει τάχιστα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Καλώ τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας να πάρουν ενεργά μέρος στη λειτουργία της.

Να συνδυαμορφώσουμε δράσεις και ενέργειες.

Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για το Ηράκλειο και τη ζωή μας.

 

 

Διαβάστε επίσης