Δήμος Ηρακλείου Αττικής :Συνάντηση δημάρχου – διοικητή ΣΤΑΣΥ για εύρυθμη λειτουργία σταθμού ΗΣΑΠ Ηράκλειο

Την εντατική λειτουργία των διόδων του σταθμού ΗΣΑΠ της πόλης για την απροβλημάτιστη διέλευση των κατοίκων ζήτησε από την ΣΤΑΣΥ ο Νίκος Μπάμπαλος

Τρόπους με τους οποίους η λειτουργία του τοπικού σταθμού ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο θα γίνεται με μεγαλύτερη συνέπεια ως προς την εξυπηρέτηση αφενός του επιβατικού κοινού, αφετέρου των κατοίκων της πόλης, συζήτησαν στην συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο νέος πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χάρης Δαμάσκος. Στόχος, τόσο αυτός καθαυτός ο σταθμός, όσο και οι πέριξ συνοδευτικές υποδομές του να δουλεύουν έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με την υπόλοιπη πόλη, εξασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Για παράδειγμα, ο δήμαρχος ζήτησε την καθημερινή λειτουργία τόσο για το ασανσέρ, όσο και για τις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού, την ανάπλαση και φύλαξη της υπόγειας διάβασης στην πλευρά της οδού Ωραιοπούλου, με επαρκή φωτισμό για την ασφάλεια των διερχόμενων κτλ. Επίσης, με τον κ. Δαμάσκο διερεύνησαν την δυνατότητα να κατασκευαστεί ένας ακόμα ανελκυστήρας (πέραν από αυτόν στον κεντρικό σταθμό) στην γέφυρα της οδού Μελίνας Μερκούρη ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται σε περισσότερα σημεία οι Ηρακλειώτες.

«Έχουμε την τύχη και την ιδιαιτερότητα ταυτόχρονα να βρίσκεται στην πόλη μας σταθμός του ΗΣΑΠ. Τύχη γιατί εξυπηρετούνται χιλιάδες δημότες μας στις μεταφορές τους, ιδιαιτερότητα γιατί βρίσκεται σε σημείο που διχοτομεί την πόλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για να κρατήσουμε μόνο τα θετικά από την ύπαρξη του σταθμού, πρέπει η ΣΤΑΣΥ να διασφαλίσει ότι όλοι οι δίοδοι της δικής της ευθύνης (υπόγειες διαβάσεις, ασανσέρ, κυλιόμενες) θα λειτουργούν συνεχώς και απρόσκοπτα. Όπως κάναμε και στις προηγούμενες διοικήσεις, έτσι τώρα και με την καινούργια, προσπαθούμε να πετύχουμε αυτή την αρμονική συνύπαρξη, να συνεργαστούμε για να είναι ο σταθμός εργαλείο και όχι πρόβλημα. Χαίρομαι γιατί ο Χάρης Δαμάσκος έρχεται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και καταλαβαίνει την αγωνία μας. Πιστεύω ότι θα βρούμε τα πατήματα για να κάνουμε την συνεργασία μας ακόμα καλύτερη», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Διαβάστε επίσης