Δήμος Ηρακλείου Αττικής: 64 δρόμοι και οι πάροδοί τους στο μεγαλύτερο έως σήμερα έργο ασφαλτοστρώσεων

Ακόμα μια εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης – την εκτενέστερη έως τώρα – είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυτή την φορά, μάλιστα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Τόσο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης όσο και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εγκριθεί και να μπει στην πορεία της υλοποίησης η πρόταση του Δήμου – η οποία βασίστηκε στην ώριμη μελέτη έργου της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας – για την χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για σχετικές παρεμβάσεις σε 64 οδούς του Ηρακλείου καθώς και τις παρόδους τους. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα μπορέσει να διορθώσει τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς να στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ οι εργασίες στο δημοτικό ταμείο, κατ’ επέκταση στους Ηρακλειώτες.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης και επισκευής οδοστρώματος οδών που έχουν υποστεί φθορές και βλάβες στις επιστρώσεις τους, λόγω χρήσης και παλαιότητας.   Συγκεκριμένα, στις οδούς που η επίστρωση του οδοστρώματος έχει φθαρεί και παρουσιάζει ολισθηρότητα θα αφαιρεθεί με απόξεση η αποξήλωση και θα γίνει επανεπίστρωση με όμοια υλικά. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις σε νέες οδούς που προέκυψαν από ρυμοτομικές διανοίξεις και σε παλαιές που δεν έχουν επίστρωση.

«Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, πετυχαίνουμε. Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής μας τίμησε και πάλι με την εμπιστοσύνη του, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να κάνουμε το Ηράκλειο καλύτερο, πόλη ανθρώπινη. Ειδικά οι ασφαλτοστρώσεις είναι μια προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας μας και όχι, όπως προστάζει η ελληνική παράδοση, προεκλογικά», το μήνυμα του δήμαρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Είναι η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα δήμων σαν το Ηράκλειο Αττικής που μας οδηγεί να στηρίζουμε όλο και περισσότερο την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, την προσπάθεια φιλότιμων δημοτικών αρχών να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις», το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κατά την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου.

Στην τελευταία δε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, επικυρώθηκε η χρηματοδότηση του έργου ούτως ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος για την υπογραφή της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και, ακολούθως, να προχωρήσει η δημοπράτηση των παρεμβάσεων με μειοδοτικό διαγωνισμό.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά και για να λάβει τέλος η γνωστή, κακή ελληνική πρακτική του «ράβε ξήλωνε», ο Δήμος, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Μοσχονάς, στέλνει αυστηρά ειδοποιητήρια σε όλες τις εταιρίες που έχουν δικαίωμα επέμβασης στο υπέδαφος των πόλεων (ΔΕΚΟ, Φυσικό Αέριο κτλ) προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για όσες εκκρεμότητες έχουν, προτού αρχίσουν τα νέα έργα ασφαλτοστρώσεων.

Διαβάστε επίσης