Δήμος Ηρακλείου: Ενημερωτική εκδήλωση για την στεφανιαία νόσο

Συμβουλές για να την προστασία της καρδιακής λειτουργίας έδωσαν οι διακεκριμένοι γιατροί που μίλησαν στην ενημερωτική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Πολύκεντρο οι ειδικοί καρδιολόγοι, Άγγελος Καλός και Βασιλική Μανώλη, καθώς και ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου, Σωτήρης Πατσιλινάκος, ανέλυσαν τους κινδύνους και εξήγησαν τους τρόπους πρόληψης για να αποφευχθούν οι άκρως επικίνδυνες καρδιακές παθήσεις.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες δεν αποτελούν μυστικό, ούτε καν είδηση: άσκηση, σωστή διατροφή, τακτικός ιατρικός έλεγχος και διακοπή των βλαβερών για την καρδιά και τον οργανισμό συνηθειών, όπως το κάπνισμα. Παρόλο όμως που τα παραπάνω είναι γνωστά σχεδόν σε όλους, πολλοί λίγοι τα εφαρμόζουν αρνούμενοι να πιστέψουν ότι ένα καρδιακό επεισόδιο μπορεί να συμβεί στους ίδιους…

Αποτέλεσμα τούτου, όπως ακούστηκε από τους γιατρούς, τουλάχιστον 7.000 περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, που στην πλειοψηφία τους αφορούν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, να καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας ενώ αυξανόμενα είναι τα κρούσματα πλέον και στις γυναίκες.

«Για αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη για αυτές τις δράσεις ενημέρωσης. Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής πιστεύουμε και υπηρετούμε την άποψη που λέει πως ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ο προστατευμένος πολίτης», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

«Η Υγεία είναι το παν. Δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη. Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσπαθούμε καθημερινά μέσα από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες να κάνουμε αυτήν την αρχή, συνείδηση στον πολίτη και να βοηθήσουμε στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση, στην πρόληψη», τόνισε στον δικό του χαιρετισμό ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαβάστε επίσης