Δήμος Ηρακλείου: Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: συμβουλές και οδηγίες στην εκδήλωση του Δήμου

Τις δυνατότητες που προσφέρει για την ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών η νέα φάση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον αλλά και πως μπορούν οι πολίτες να εκμεταλλευτούν καλύτερα την σχετική χρηματοδότηση, ανέλυσαν ειδικοί του χώρου στην ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Θυμίζουμε, το πρόγραμμα Εξοικονομώ χρηματοδοτεί εργασίες μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών που θα υποβάλλουν αίτηση και θα επιλεγούν για την δράση. Προκειμένου οι Ηρακλειώτες να προετοιμαστούν καλύτερα, ο Δήμος έφερε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης ενεργειακούς επιθεωρητές, τεχνικούς και τραπεζικούς συμβούλους για να εξηγήσουν πώς κάποιος μπορεί να συμμετέχει αλλά και ποια είναι τα σημεία κλειδιά του προγράμματος.

Εκ μέρους του Δήμου, την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, Νίκος Μπαρμπούνης: «Οφείλουμε να κρατάμε ενημερωμένους τους Ηρακλειώτες για ο,τιδήποτε μπορεί να τους ωφελήσει, ο,τιδήποτε μπορεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους».

Σημειώνουμε, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει να μπαίνουν από την Δευτέρα 2 Απριλίου (για την Αττική) στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα  λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητα:

η κυριότητα του ακινήτου

οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet

η νομιμοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων

και το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου

Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Διαβάστε επίσης