Δήμος Ηρακλείου: Νέους σύμμαχους στην εκστρατεία διεκδίκησης της απόκτησης του Κτήματος Φιξ εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Σχετική ερώτηση επτά βουλευτών στα αρμόδια υπουργεία

Αυξάνονται οι σύμμαχοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλει για να αποκτηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης το Κτήμα Φιξ. Με ερώτησή τους στα Υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να κοινοποιήσουν τι προτίθενται να κάνουν ώστε το Κτήμα Φιξ να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και εάν υπάρχει δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης της αγοράς της έκτασης.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στην εκστρατεία διεκδίκησης για την απόκτηση του κτήματος ενώ το θέμα συντηρείται στην επικαιρότητα και στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θυμίζουμε, το ζήτημα Κτήμα Φιξ έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τα τελευταία χρόνια διαδοχικές επαφές που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, έδωσε το παρών στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. «Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία θα ωφελήσει, όχι μόνο τους κατοίκους του Ηρακλείου, αλλά όλο το λεκανοπέδιο Αττικής καθώς πρόκειται για έναν από τους πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αυλωνίτου για το ενδιαφέρον που δείχνει στην προσπάθεια ικανοποίησης ενός πάγιου αιτήματος των πολιτών της πόλης μας. Το Κτήμα Φιξ πρέπει να το πάρουμε. Και θα το πάρουμε», τόνισε με νόημα ο Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου θα είναι παρούσα στο κοινοβούλιο κατά την απάντηση της ερώτησης των επτά βουλευτών.

Διαβάστε επίσης