Δήμος Ηρακλείου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με το βλέμμα στο προσφυγικό

Στο επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού – με ιδιαίτερη σημασία για την Χώρα μας – είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με καλεσμένους όλα τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, παρουσιάζουν το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη: «Μελάκ, μόνος», το οποία μιλά για τον σκληρό αγώνα ζωής και επιβίωσης ενός προσφυγόπουλου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 17.30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας, Αργυρώ Πιπίνη, συνοδευόμενη από τον εικονογράφο του, Αχιλλέα Ραζή, οι οποίοι θα μιλήσουν για το προσφυγικό με αληθινά γεγονότα για τη δύσβατη πορεία ανθρώπων διαφόρων λαών.

Παράλληλα, τα παιδιά του προγράμματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, «Το εργαστήρι μας στη Βιβλιοθήκη», θα δώσουν ζωή με τα μουσικοθεατρικά τους παιχνίδια στις σελίδες του βιβλίου, τις οποίες θα αναγνώσει η Ελένη Χιωτάκη (καλλιτεχνική επιμέλεια), πλαισιωμένη από τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό της Σοφίας Θεοδωροπούλου  (θεατρολόγο) και την συνοδεία κανονακίου από τη Γεωργία Σφέτσιου (μαθήτρια Β’ τάξης μουσικού γυμνασίου Παλλήνης).

Την εκδήλωση θα ντύσει με νότες η αραβική μουσική του Nabil, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν γεύσεις από την κουζίνα των προσφύγων, στην παράλληλη δράση γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τον «Κήπο της Εδέμ».

Στο περιθώριο, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου σχετικά με το προσφυγικό από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».

Με τον τρόπο αυτό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη γίνεται ένα πραγματικό σημείο πολιτισμού και συνάντησης διαφορετικών κόσμων, ένα σημείο ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, σκέψεων και αισθημάτων, για ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί με όπλο την Παιδεία σε κάθε της μορφή.

Διαβάστε επίσης