Δήμος Ιλίου:Το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Υποστήριξη των Ενεργειακά Ευάλωτων Νοικοκυριών του Δήμου Ιλίου

Παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος για την ενεργειακή φτώχεια στον Δήμο Ιλίου

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Υποστήριξη των Ενεργειακά Ευάλωτων Νοικοκυριών του Δήμου Ιλίου – Δράσεις για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Ένδειας”, που εκπονείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ανοίγει δρόμους για την παροχή κοινωνικού έργου μέσω καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Ιλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, χαρακτήρισε ως πολιτική πρόκληση τον δρόμο προς την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και σημείωσε ότι χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει την ίδια την ενέργεια, πουνα καλύπτουν αδύναμους πολίτες. «Ο Δήμος Ιλίου, που διαθέτει ισχυρό αποθεματικό για την ενίσχυση του κοινωνικού του προσώπου, μπορεί και θέλει να προχωρήσει σε αυτές τις αλλατές» πρόσθεσε. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Στην ομιλία του ο Αντιπρύτανης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Π.Α.Δ.Α Γιάννης Καλδέλλης τόνισε ότι το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα μας είναι εκτεταμένο και χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα τον Δήμο Ιλίου, ο οποίος από το 2012 μεριμνά για την υποστήριξη των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών και διαθέτει σχέδιο δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια.  Οι επιστημονικοί συνεργάτες του Π.Α.Δ.Α Τάκης Κτενίδης και Δέσποινα Μπουλογιώργου παρουσίασαν το πιλοτικό σύστημα ελέγχου του κόστους ενεργειακής κατανάλωσης («έξυπνοι» μετρητές), καθώς και στοιχεία για την ενεργειακή φτώχεια σε ελληνικά νοικοκυριά. Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Λειτουργίας Τηλεμέτρησης Διεύθυνσης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Βασίλης Ρογκάκος τόνισε ότι ο Διαχειριστής θα παρέχει κάθε δυνατή τεχνική στήριξη και επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος θα αποτελέσουν οδηγό, για να χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη κλίμακα.  

Συντονιστής της εκδήλωσης, αλλά και της επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Ιλίου με το Π.Α.Δ.Α. ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτης Μαρκόπουλοςενώ παρόντες ήταν τα μέλη της επιτροπής αντιδήμαρχοι Διοίκησης, Τεχνικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ανδριάνα Αλεβίζου, Γιώργος Φερεντίνος, Δημήτρης Βασιλόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτα Μηλιώνη.

Διαβάστε επίσης