Δήμος Ιλίου: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού

Ο Δήμος Ιλίου αδελφοποιήθηκε με την πόλη της Ιεριχούς το 1999 και έκτοτε τους δύο λαούς συνδέουν βαθιά αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης.

Το Αυτοδιοικητικό Δίκτυο δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με σκοπό να ασκήσει την επιρροή του για:

  • Την αναγνώριση από την Ελληνική Κυβέρνηση ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Την αποκατάσταση των ανθρώπινων και εθνικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
  • Τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
  • Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων.
  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.
  • Τον τερματισμό του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
  • Τη δίκαιη και συμφωνημένη λύση στο δράμα των προσφύγων, βάσει του Ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ.
  • Την ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων, δημοκρατικών κρατών, χωρίς διαχωριστικά τείχη, με καθορισμένα, ασφαλή και αμοιβαία αναγνωρισμένα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
  • Την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, με την αυτοδιοικητική συνεργασία που περιλαμβάνει την αδελφοποίηση μεταξύ Δήμων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων και της γενικότερης αλληλοβοήθειας.

Η πρόταση του Αυτοδιοικητικού Δικτύου εγκρίθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, κατά το Τακτικό Συνέδριό της στα Ιωάννινα 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2017.

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού Όχι άλλη βία και εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων

Το Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος καταδικάζει τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις βίας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προβαίνοντας σε ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου, τα οποία καθιστούν την ημέρα αυτή ως την πιο φονική και πιο αιματηρή στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.

Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, τις αποφάσεις και τους νόμους της Διεθνούς Κοινότητας.

Οι ριψοκίνδυνες πρακτικές στρατηγικής σημασίας των ΗΠΑ, τις καθιστούν υπεύθυνες για το αιματοκύλισμα και την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς και τον τραυματισμό χιλιάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό, με την άσκοπη χρήση βίας και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η  ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων δημοκρατικών κρατών, χωρίς διαχωριστικά τείχη, με καθορισμένα, ασφαλή και αμοιβαία αναγνωρισμένα σύνορα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

Το Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για ειρήνη και ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης