Δήμος Κρωπίας: Σφήττεια 2018

Αρχίζουν την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας –ΝΠΔΔ Σφηττός  με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2018».  Οι εκδηλώσεις φέτος αφιερώνονται στο εθελοντικό κίνημα του Δήμου Κρωπίας και χωρίζονται σε δύο περιόδους. Η πρώτη περίοδος διαρκεί, από Κυριακή 1 Ιουλίου έως Τετάρτη 18 Ιουλίου και η δεύτερη από 26 Αυγούστου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Τα «Σφήττεια 2018» περιλαμβάνουν, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική παραγωγή και τοπικούς καλλιτέχνες (μια σταθερή πολιτική του Δήμου Κρωπίας και του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός από το 2011 και με τα τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός),  τοπικές θρησκευτικές εορτές του καλοκαιριού (Αγίας Μαρίνας, Αγίου Φανουρίου, Γέννηση της Θεοτόκου)προσεγμένες πολιτιστικές δημιουργίες  θεατρικών και μουσικών σχημάτων ακόμα και από το εξωτερικό πάντα σύμφωνα με τα περιορισμένα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων  του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός. Τέλος, έχει συμπεριληφθεί  τα  τελευταία χρόνια στο πρόγραμμά των «Σφηττείων» η τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός με την συνετή πολιτική διαχείριση των οικονομικών  τους, διασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτι που δεν είναι, εδώ και χρόνια, δεδομένο για όλους τους Ο.Τ.Α. Παράλληλα συνεχίζουν να διατηρούν στις μεγάλες συναυλίες των Σφηττείων ενεργό το κίνημα κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας των συμπολιτών μας μέσω της πρόσκλησης για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις δημοτικές κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κρωπίας & Κοινωνικό Φαρμακείο) ενώ και φέτος επιμένουν «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ» και αφιερώνουν τα Σφήττεια στους εθελοντές και εθελόντριες για την προσφορά τους σε όλες τις αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δομές του Δήμου και σε αντίστοιχες δράσεις. Συγκεκριμένα πριν από τις συναυλίες,  της 11ης Ιουλίου 2018  και της 2ας Σεπτεμβρίου 2018 μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (χωρίς κόκκινη γραμμή, που δεν έχουν λήξει) και υγειονομικό υλικό.

Την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης κάνει αυτή τη φορά το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου με μουσικοχορευτική εκδήλωση  («Θύμησες και ονείρατα, στου χορού τα βήματα»), στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ της Κυριακής 1 Ioυλίου. Πριν την συναυλία, στις 20:00, στο  προαύλιο χώρο του Κτιρίου Δεξαμενής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του «ΝΠΔΔ Σφηττός» με θέματα εμπνευσμένα από τα τοπία και ορόσημα του Κορωπίου και των Μεσογείων.Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως 18 Ιουλίου 2018, ώρες 20:00 έως 22:00 και μόνο τις ημέρες των εκδηλώσεων. Την εικαστική επιμέλεια έχει η Τερέζα Παπαμιχάλη.

Οι χώροι διεξαγωγής των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2018 είναι :Το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλ.Δεξαμενής (είναι ο κύριος τόπος των εκδηλώσεων), το προαύλιο του Κτιρίου της Πλ.Δεξαμενής, το αμφιθέατρο του Δημαρχείου,  η παραλία της Αγίας Μαρίνας-εγκαταστάσεις ΝΑΟ Κεκρωψ  ο ανοιχτός χώρος κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Καρελλά και ο Άγιος Δημήτριος Αλυκού.

 

 

Διαβάστε επίσης