Δήμος Πάργας: Επιπλέον 252.000 χιλ ευρώ για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση και μετά από αίτημα του Δήμου Πάργας,  εγκρίθηκε πρόσθετο ποσό  252.310,19 ευρώ  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 (ΣΑΕΠ 130) της Περιφέρειας Ηπείρου,  για την ολοκλήρωση του έργου  «Κατασκευή Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ-11Β)» στο Καναλλάκι.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο  δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2004 και οι εργασίες του είχαν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2008 ενώ είχε κατασκευαστεί ο φέρων οργανισμός, η  μεταλλική στέγη επικάλυψης και οι τοιχοποιίες.

Τον Απρίλιο του 2016, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου,  διασφαλίστηκε ποσό 288.497,74 ευρώ,   διευθετήθηκαν τα διαδικαστικά θέματα και  ο ανάδοχος  ξεκίνησε  εκ νέου τις εργασίες εκτελώντας  μέχρι σήμερα τα επιχρίσματα, τους ελαιοχρωματισμούς, τις επικαλύψεις των δαπέδων, τα εξωτερικά κουφώματα και μέρος των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Με το  τελευταίο πρόσθετο χρηματικό ποσό,  θα ολοκληρωθούν οι υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, θα τοποθετηθούν τα εσωτερικά κουφώματα, το ξύλινο δάπεδο, τα πλαστικά καθίσματα  και ο λοιπός εξοπλισμός του αγωνιστικού χώρου (μπασκέτες, χρονόμετρα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός κλπ), ενώ θα διαμορφωθεί το πεζοδρόμιο γύρω από το κτίριο του Γυμναστηρίου.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί  μια εκκρεμότητα ετών βρήκε τη λύση της και πολύ σύντομα η Δημοτική Ενότητα Καναλλακίου θα αποκτήσει ένα πλήρες και οργανωμένο Κλειστό Γυμναστήριο.

 

Διαβάστε επίσης