Δήμος Πεντέλης: Επίσκεψη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ Στρατηγού Lt. Gen Dedy Simhi.

Ο Δήμος Πεντέλης, σε συνέχεια και των οδηγιών του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαου, υποδέχτηκε την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018, τον Αρχηγό του  Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ Commissioner Lt. Gen Dedy Simhi συνοδευόμενο από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Καπέλιο και τις συνοδείες τους.

Ο Δήμαρχος τους υπεδέχθη σε παράταξη του Εθελοντικού Κλιμακίου προσωπικού και οχημάτων, που έγινε από τον Τοπικό Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κ. Μιχαήλ Κολιό και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Γκολετσόπουλο στην Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Οι δύο Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ισραήλ και Ελλάδας, μετά την επιθεώρηση των οχημάτων και των εθελοντών στην Κεντρική Πλατεία, μετέβησαν με το Δήμαρχο στις εγκαταστάσεις του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, όπου και εγένετο λεπτομερής ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο Αρχηγών, του Δημάρχου και του Προϊσταμένου του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυρονόμου κ. Νικολάου Λιάκου και για τα θέματα του  εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των θεμάτων πολιτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος στην σύντομη ενημέρωσή του ανέφερε στους δύο Αρχηγούς στοιχεία που αφορούν την ιστορία της περιοχής ως γενέτειρας του Παρθενώνα, όπως και στοιχεία για τον εθελοντισμό στην Πεντέλη και τις δράσεις του στα θέματα πυροπροστασίας- πυρασφάλειας και αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων κυρίως.

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας συνόδευαν ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Σωτήριος Τερζούδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής Αθηνών του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μιχαήλ Ανδριόπουλος, ο Υποδιοικητής του 12ου Π.Σ. Αθηνών Αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Ζαμάνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσης Σιώμος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κ. Ελευθέριος Κιτσούλης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης κα Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου,  το Δ.Σ. και οι Εθελοντές του Κλιμακίου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Διαβάστε επίσης