Δήμος Πεντέλης: Ημερίδα Παλαιοντολογίας από την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης συμμετείχε στην Ημερίδα της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος με θέμα: «Πικέρμι: η Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας. Ευκαιρίες και Προοπτικές για Ανάπτυξη».

Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα των παλαιοντολογικών ευρημάτων και επεσήμανε ότι τα παλαιοντολογικά ευρήματα του ρέματος Καλλισίων,  μεγαρέματος, Βαλανάρη είναι και αυτά που ήρθαν εκεί από την λεκάνη των Καλλισίων και το Πεντελικό (υψώματα Μαυρηνώρας) με την απορροή των όμβριων υδάτων του Πεντελικού «Μεσοπίθηκους Πεντέλικους». Το ρέμα συνδέει φυσικά και ιστορικά το Πεντελικό με τη θάλασσα διαρρέοντας την ΝΑ πλευρά του Πεντελικού και ξεκινώντας από τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της λεκάνης των Καλλισίων απ΄όπου και πηγάζει.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ήταν του Προέδρου και του Δ.Σ. των Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος κ. Νεκτάριου Καλαντζή, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Γέρακα – Παλλήνης, τον οποίο ο Δήμαρχος συνεχάρη για αυτή του την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και ο πρ. Κοινοτάρχης Πικερμίου, Θανάσης Αδαμόπουλος, για τη δημιουργία και λειτουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πικερμίου επί θητείας του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου.

Διαβάστε επίσης