Δήμος Πεντέλης: Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.

‘Ηρθε η ώρα να ψηφίσεις με βάση τα συμφέροντα σου, για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.

 Μελισσιώτη, Πεντελιώτη

‘Ηρθε η ώρα να ψηφίσεις με βάση τα συμφέροντα σου, για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.

Σε καλούμε να κάνεις μαζί μας ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, γιατί τώρα έχεις πείρα !

Από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση πάλεψε μαζί με το λαό για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα της περιοχής μας

Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και στις αντιλαϊκές επιλογές της Διοίκησης Στεργίου. Αναδείξαμε την κοινή γραμμή πλεύσης συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή η σύμπλευση της Δημοτικής Αρχής και των διάφορων «νέων» και «ανεξάρτητων» παρατάξεων είναι που επιτρέπει σε διάφορους «απατημένους» και «ορκισμένους εχθρούς» να γίνονται εν μια νυκτί συνοδοιπόροι και σύμμαχοι.

Εκ των πραγμάτων η Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχτηκε ως η μόνη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση , μακριά από παιχνίδια , σταθερά και επίμονα

Για αυτό με την ψήφο σου μπορείς τώρα να κάνεις πιο δυνατή τη φωνή σου στην Τοπική Διοίκηση , με πιο δυνατή τη Λαϊκή Συσπείρωση .

Κλεισθένης: μία αναγκαία στρατηγική για το κεφάλαιο ενάντια στο λαό

Με τη νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, που είναι συνέχεια του Καλλικράτη οι Δήμοι έγιναν ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό εργαλείο στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδιασμών. Η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η παράδοση τομέων όπως η αποκομιδή των «ογκωδών απορριμμάτων» σε ιδιώτες που προωθεί η Διοίκηση Στεργίου, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος έχουν τη σφραγίδα και του «Κλεισθένη». Σε αυτήν την κατεύθυνση συμφώνησαν όλοι όσοι διεκδικούν την ψήφο σου, εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Οι παρατάξεις των Κεχαγιά, Φειδοπιάστη, αλλά και οι Κοντουλάκος, Κατσικογιάννης, Παλαιοδήμος στήριξαν τον «Κλεισθένη» και συμφώνησαν στη γενίκευση της ανταποδοτικότητας, να πληρώνει δηλαδή ο δημότης από την τσέπη του για τα πάντα. Στάθηκαν ενάντια στον εργαζόμενο, το μικροεπαγγελματία , το νέο, το συνταξιούχο. Στάθηκαν εναντίον σου!

Ξέφτισε η «προβιά» των «ανεξάρτητων»

Μην πέσεις στην παγίδα! Όλοι οι υποψήφιοι, όλες οι παρατάξεις που τώρα εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «πολυκομματικοί», και ικανοί διαχειριστές του Δήμου, είναι «εξαρτημένοι» από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολάβων, των απολύσεων με την οποία συμφωνούν.

Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν όλα αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης – Κλεισθένης                   υπό την σκέπη οποιασδήποτε κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Άλλωστε υπήρξαν όλοι τους στελέχη αστικών κομμάτων, εκεί εκκολάφτηκαν πολιτικά.

Εδώ και 5 χρόνια «φθαρμένοι» και «άφθαρτοι» όλοι μαζί …

  • Ψηφίζουν προϋπολογισμούς και απολογισμούς, μαζί και όσοι έγιναν «ανεξάρτητοι» στο παρά πέντε των εκλογών.
  • Ψηφίζουν την αφαίμαξη των νέων ζευγαριών με τα υπέρογκα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
  • Διατηρούν την ομηρία με τις οκτάμηνες συμβάσεις αντί να παλέψουν για προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων με μόνιμη και σταθερή δουλειά που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών.
  • Αποδέχονται την αρχή της ανταποδοτικότητας σε κάθε πτυχή της πολιτικής του Δήμου εκτοξεύοντας δημοτικά τέλη και κόστος υπηρεσιών για τους δημότες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποτέλεσε τη διαφορετική φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με συνέπεια αντιπροσώπευσε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των μικροεπαγγελματιών, των νέων, των συνταξιούχων. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση έμεινε σταθερή στις θέσεις και τις αρχές της. Μια πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση με περισσότερους δημοτικούς συμβούλους θα δυναμώσει τον αγώνα σου για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα καθημερινά σου προβλήματα.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των λαϊκών αναγκών για τα παιδιά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Το αίσχος με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, πρέπει να σταματήσει. Ο Δήμος μας έχει από τα ακριβότερα τροφεία σε όλη τη χώρα.

Απαιτούμε τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών και των άνεργων. Διεκδικούμε άμεση κατάργηση των τροφείων όπως γίνεται ήδη από τις Δημοτικές Αρχές των κομμουνιστών. Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη και να απαλλαγούν πλήρως άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Να πληρώσουν οι όμιλοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις που διατηρούν καταστήματα στην πόλη μας. Να σταματήσει η παράδοση των κοινωνικών προγραμμάτων σε Μ.Κ.Ο. και σε διάφορα «ευαγή» ιδρύματα. Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Διεκδικούμε υποδομές πυροπροστασίας και μέτρα δασοπυρόσβεσης          για την περιοχή μας

Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περσινό καλοκαίρι, που ξεκίνησε από την περιοχή «Νταού» πρέπει να σημάνει καμπανάκι για όλους. Όσο η γη είναι εμπόρευμα στα νύχια επενδυτών και καταπατητών, όσο το κράτος αποψιλώνει την Πυροσβεστική από προσωπικό και μειώνει τη χρηματοδότηση για τα αναγκαία μέσα τόσο ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών στο Πεντελικό όρος θα γιγαντώνεται.

 Είναι ευθύνη του κράτους να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό για να έχουμε επανδρωμένη Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ικανές να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων από φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές και χιονόπτωση. Είναι απαραίτητο, ένας δήμος όπως ο δικός μας με τεράστιες δασικές εκτάσεις που γειτνιάζουν με περιοχές κατοικίας, με δασώδεις ελεύθερους χώρους, να έχει στο επίκεντρο την προστασία τους. Με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, με όλα τα απαραίτητα μέσα, με το κατάλληλο σχέδιο.

Η πολιτική δασοπυρόσβεσης της Διοίκησης Στεργίου στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια στον εθελοντισμό και τα διάφορα «εθελοντικά» σώματα. Αυτή η πολιτική αφήνει ανοχύρωτη την Πεντέλη, τα δάση της και τους κατοίκους της. Από τύχη έχουν αποφευχθεί έως σήμερα τα χειρότερα.

Δεν είναι λίγοι όσοι επιβουλεύονται τα δάση και τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας. Είτε μιλάμε για ενδεχόμενα αιολικά πάρκα είτε για επενδύσεις όπως αυτή που επιχειρήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο παλιό λατομείο Μαλτέζου, η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται και προτάσσει την προστασία των δασών, του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης μας από επενδυτές και καταπατητές.

Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων του δήμου και ενάντια                           στις ιδιωτικοποιήσεις

Ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών σημαίνει απολύσεις, ελλείψεις σε προσωπικό και υπέρογκα δημοτικά τέλη. Η Διοίκηση Στεργίου είναι υπεύθυνη για την παντελή έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συμβασιούχους που τα χρειάζονται. Δε δίστασε να στραφεί και νομικά ενάντια στις επαναπροσλήψεις και τα επιδόματα των εργαζόμενων.

Ήμασταν σταθερά στο πλάι των συμβασιούχων που μέχρι και σήμερα διεκδικούν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρεθήκαμε στα αμαξοστάσια την περίοδο των  μεγάλων κινητοποιήσεων για να παραμείνουν στη δουλειά τους. Δώσαμε μαζί όλες τις απεργιακές μάχες. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που απαιτεί σταθερά αύξηση των κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του στόλου οχημάτων στα απορρίμματα. 

Πιο ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει πιο αποτελεσματικός αγώνας με τους εργαζόμενους του Δήμου για τις ανάγκες τις δικές τους αλλά και όλων των δημοτών.

Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα                              για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων

Την τελευταία πενταετία δεν έγινε κανένα έργο που να δίνει λύση σε φλέγοντα προβλήματα της περιοχής μας. Τα έργα που έχουν ανάγκη οι Μελισσιώτες και οι Πεντελιώτες δεν είναι «επιλέξιμα» για χρηματοδότηση με βάση τα κριτήρια της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Όλες οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν στο να βάζουν χέρι παντού οι εργολάβοι.

Πάμε κόντρα στη λογική των έργων-βιτρίνα, στη διαχείριση της μιζέριας. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2019 να μην υπάρχει ακόμα αποχετευτικό σύστημα στη Μικρή Καλλιθέα. Απαιτούμε να κλείσουν οι «πληγές» που ανοίγουν στο Πεντελικό όρος  με παράνομες χωματερές και λατομεία. Από το 2011 η Λαϊκή Συσπείρωση αντιτάχθηκε στη φαραωνική επένδυση φωτοβολταϊκών της Μονής Πεντέλης. Πρωτοστατήσαμε μαζί με τους κατοίκους στην προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη μας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με απρόβλεπτους κινδύνους για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.   Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, που είναι «κομμένο και ραμμένο»

στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, δεν θα αφήσει και το δικό μας δήμο ανεπηρέαστο.

Είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Δ.Κ. Παλιάς Πεντέλης. Να εξασφαλιστεί η προστασία του δάσους και των ελεύθερων χώρων της περιοχής. Παλεύουμε για την αποτροπή αλλαγών  στις χρήσεις γης μέσα στον οικιστικό ιστό, θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια ανθρώπινη πόλη χωρίς μεγαθήρια .

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στο «Παπαδημητρίου», δε δεχόμαστε τετελεσμένα.

Στηρίζουμε την πρόταση των συνδικάτων για επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. ως δημόσιο, αναβαθμισμένο νοσοκομείο. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση υπερασπίζεται αυτήν την προοπτική η οποία απαντά στις ανησυχίες και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Δημοτική αρχή στήριγμα στο λαό της περιοχής την επόμενη ημέρα

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις επικείμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση καταδικάζοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν πιστούς «υπηρέτες» της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία όπως και οι προηγούμενες  μεταφέρουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στους μικροεπαγγελματίες, για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

  • Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε,                από τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία, τις κατασχέσεις.
  • Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου.
  • Για να μπει φρένο στα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν το Πεντελικό όρος.
  • Για να είναι ελεύθερη η πρόσβαση του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας       στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  • Για να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας προς όφελος του.
  • Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Γιατί εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης όλα τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία,                                   στηρίζουν-συμβάλλουν-οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις.

Δήμαρχος και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά. Περιφερειάρχης και περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι θα σημαίνει πραγματική ενίσχυση της πάλης του λαου

Διαβάστε επίσης