Δήμος Πεντέλης: Μεταλλάσσεται και εξελίσσεται το πρώην <<ΠΕΝΤΕΛΗSOS>>

 

 Εγκατάσταση και Λειτουργία Συστήματος Αποστολής Μηνυμάτων για Ενημέρωση Δημοτών Σχετικά με τις Δράσεις του Δήμου καθώς και για Περιπτώσεις Εκτάκτου Ανάγκης (πρώην <<ΠΕΝΤΕΛΗSOS>>)  .

  1. Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος μας, ως πρωτοπόρος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, εγκατέστησε στις αρχές του 2019 σύστημα άμεσης προσέγγισης των δημοτών του, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους μέσω μηνυμάτων, παρέχοντας άμεσα πολύτιμες οδηγίες.
  2. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε  <<ΠΕΝΤΕΛΗSOS>> δίνοντας στον χρήστη την δυνατότητα να  το κατεβάσει ως εφαρμογή από το Playstore ή το Appstore ανάλογα με το λειτουργικό της  συσκευής κινητής τηλεφωνίας που διέθετε.
  3. Σήμερα το σύστημα αυτό μεταλλάσσεται με την προσθήκη στις λειτουργικές του δυνατότητες την αποστολή μηνυμάτων και γενικότερων πληροφοριών σχετικά με διάφορα θέματα δράσεων της δημοτικής αρχής.
  4. Ο χρήστης μπορεί πλέον να το αναζητήσει από το Playstore (Google Play) ή του Appstore μέσα από τον σύνδεσμο GIPOLIS, επιλέγοντας το δήμο Πεντέλης.
  5. Από τη στιγμή που ο χρήστης εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
  6. Η λήψη μηνυμάτων θα γίνεται μέσω Mobile Push Notification, είτε πρόκειται για ενημερωτικού χαρακτήρα μηνύματα, είτε  για μηνύματα  σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης με  οδηγίες δράσης.
  7. Σημειώνεται ότι το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS, Wi-Fi, Bluetooth και Βeacons, ενώ η επικοινωνία του χρήστη με το διαδίκτυο μπορεί να υλοποιηθεί είτε μέσω 3g-4g,  είτε μέσω Wi-Fi .
  8. Τέλος επισημαίνεται ότι η χρήση της εφαρμογής είναι εντελώς ανώνυμη προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα.

 

 

 

                    

 

Διαβάστε επίσης