Δήμος Πεντέλης: Πυρκαγιά στο Κεντρικό Κτίριο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου

Σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 εξερράγη πυρκαγιά στο εγκαταλειμμένο κτίριο του Νοσοκομείου πρώην Παπαδημητρίου στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, η οποία απείλησε με αποτέφρωση το κτίριο και την καταστροφή του υπέροχου δάσους που το περιβάλλει. 

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και του ΣΠΑΠ είχε σαν συνέπεια να αντιμετωπιστεί άμεσα η πυρκαγιά και τελικά να κατασβεστεί.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παρών επί τόπου από την αρχή του επεισοδίου επισήμανε ότι το εγκαταλειμμένο κτίριο του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου αποτελεί χώρο συγκέντρωσης νεαρών ατόμων, αποτελεί πυριτιδαποθήκη στην αγκαλιά της πόλης των Μελισσίων αφού περιβάλλεται από υψηλό και ακαθάριστο δάσος και η οποιαδήποτε πυρκαγιά σε αυτό που δεν θα την προλάβουμε θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη.
Ζήτησε να ληφθούν μέτρα φύλαξης και περιφρούρησης από τον ιδιοκτήτη και την Αστυνομία και επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο καθαρισμός του κτιρίου με τη βοήθεια και των εθελοντών και να απομακρυνθούν τα εντός του κτιρίου εύφλεκτα υλικά.
Επιπλέον ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και για το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου (Πτέρυγα Μπόμπολα) που γειτνιάζει με δεδομένο ότι η Κεντρική Εξουσία στην τελευταία πενταετία έχει κλείσει στην πόλη μας δύο (2) Νοσοκομειακές Μονάδες και έχει εγκαταλείψει τα κτίρια στην τύχη τους.
Ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στις πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης και τον ΣΠΑΠ για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης