Δήμος Περιστερίου: Στο Περιστέρι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη Βασιλόπιτα

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2017, στην πλατεία Δημαρχείου – σταθμός Μετρό “Περιστέρι”.

Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 180 τετραγωνικά μέτρα και τους 2,5 τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 20 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.

Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά, τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα. Η πίτα κόπηκε το απόγευμα από το Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και το δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Βουτσά, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα.

Αναλυτικά τα υλικά, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας: 800 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 450 kg Μαργαρίνη λευκή, 350 kg Ζάχαρη κρυσταλλική, 330 kg γιαούρτι,120 kg ζάχαρη άχνη, 45 kg /μπέικιν Πάουντερ, 350 αυγά, 550 πορτοκάλια, 30 kg ηλιέλαιο, 40 kg κονιάκ, 1 κουτί βανίλια.

 

Διαβάστε επίσης