Δήμος Πετρούπολης: Δεύτερος ιδιόκτητος παιδικός σταθμός

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού στο Δήμο Πετρούπολης, στην συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης.

Το έργο αυτό πρόκειται να δώσει μια ποιοτική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις του Δήμου, μιας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κατά πλειοψηφία στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.

Επίσης πολύ σύντομα προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του τρίτου ιδιόκτητου βρεφονηπιακού σταθμού στην συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Περικλέους. Με αυτό το έργο υλοποιούμε το στόχο που έχουμε θέσει ως Διοίκηση, ώστε όλο και πιο πολλές υπηρεσίες του Δήμου να στεγάζονται σε ιδιόκτητους, σύγχρονους και ασφαλείς χώρους.

Η Δημοτική Αρχή, μάλιστα, ιεραρχώντας και θεωρώντας την προσχολική αγωγή μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της, εφαρμόζει από φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Ενιαίο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που για το έτος 2017-18 έχει θέμα “Περιβάλλον και Απορρίμματα”. Το πρόγραμμα για φέτος αποτελείται από τρεις θεματικούς άξονες:

1) Το νερό, β) Το δάσος και γ) Την ανακύκλωση και τα απορρίμματα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος θεματικός άξονας με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων εντός των δομών όπως: δημιουργία λαχανόκηπων, κατασκευές, αφηγήσεις διαδραστικών παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού σχετικά με την θεματολογία, ενώ στις 28/02 παρουσιάζονται οι κατασκευές και οι δράσεις που πραγματοποίησαν τα παιδιά σχετικά με το Νερό.

Το αμέσως επόμενο διάστημα στα πλαίσια των επόμενων θεματικών αξόνων του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός των χώρων των παιδικών σταθμών, όπως επίσκεψη στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η εκπαιδευτική εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Τα νήπια των παιδικών σταθμών, με την βοήθεια δασολόγων και εκπαιδευτικών, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Άλσος, που αποτελεί πλούσια πηγή πληροφοριών και ερεθισμάτων, ενώ θα διασκεδάσουν με ένα πρωτότυπο κυνήγι χαμένου θησαυρού και ένα πικ-νικ μέσα στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.

 

Διαβάστε επίσης