Δήμος Πετρούπολης: Καλοκαιρινοί Παιδότοποι 2018

Δήμος Πετρούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Παιδότοπων, σε μια προσπάθεια να προσφέρει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες της Πετρούπολης, η Δημοτική αρχή στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό δωρεάν.

  1. Απευθύνεται στους κατοίκους της Πετρούπολης.

 Η διάρκειά του είναι 5 εβδομάδες: από 18 Ιούνη έως και 20 Ιούλη 2018,

και από τις 7.30 π.μ έως τις 15.30.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Δήμο Πετρούπολης για όγδοη συνεχή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος για τους ωφελούμενους.

Θα λειτουργήσει σε 3 σχολεία της πόλης μας, 4ο ,7ο, και 10ο Δημοτικό και θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2007 έως και το 2012.

Υπεύθυνοι θα είναι παιδαγωγοί και καθηγητές ειδικοτήτων σε ομάδες 25 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Σε περίπτωση που η συμμετοχή ξεπεράσει τον μέγιστο αριθμό ωφελούμενων παιδιών, τότε θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς ή ο ένας γονέας, σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας.

Για την εγγραφή θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου φόρμα αίτησης ή θα την παραλάβετε από τα σχολεία των παιδιών σας, την οποία αφού συμπληρώσετε, θα την καταθέσετε με τους παρακάτω τρόπους:

αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά εκτός από το Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία.

Αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά, θα γίνονται δεκτές:

  1. Σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου επί της οδού Κρήτης 2, για το διάστημα από 01/06/2018 έως και 08/06/2018, 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στον 3ο όροφο. ή
  2. Ηλεκτρονικά στην διεύθυνση paideias_koin.pronoias@petroupoli.gov.gr ΠΡΟΣΟΧΗ όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι σαρωμένα (scanner).

Απαραίτητα Συνοδευτικά έγγραφα:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία).
  2. Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων, ή του ενός σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, ή μισθοδοσία τελευταίας περιόδου.
  3. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ που θα αποδεικνύει ότι η οικογένεια κατοικεί στο Δήμο Πετρούπολης.
  4. Επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την μονογονεϊκή οικογένεια (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας).
  5. Βεβαίωση γιατρού για δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού σε αθλητικές δραστηριότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην υποβολή της αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν στις επόμενες 24 ώρες από την αποστολή της δεν λάβετε απάντηση με τον αριθμό πρωτοκόλλου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στo τηλέφωνo 210 5064065.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 19:30μ.μ.,θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γονιών με τους υπευθύνους του Δήμου, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, Λ. Πετρουπόλεως 168.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης