Δήμος Χαιδαρίου: Λαμπαδηδρομία Μνήμης για τη Θυσία των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών την 1η Μάη 1944

Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου τιμούν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας, διοργανώνοντας διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 5 Μαΐου και την Κυριακή 6 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα.

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 6 Μαΐου και θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Όροι συμμετοχής:Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών. Οι δρομείς θα συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

Διαδρομή: Η συνολική διαδρομή είναι 12.2 χλμ.Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου «Μπλοκ 15» θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Χίου – Στρ. Καραΐσκάκη – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας – Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου – Γρηγορίου Θεολόγου – Κουκλουτζά – Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως –  Πανιωνίου – Ηρώων Σκοπευτηρίου.– Θυσιαστήριο της Λευτεριάς. Δείτε εδώ τη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας

Σε όλη τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Θα υπάρχουν τέσσερεις (4) σταθμοί εφοδιασμού.

  1. Ιερά Οδός & Θηβών
  2. Γεωπονική
  3. Ερμού
  4. Βασιλίσσης Σοφίας (Σταθμός Μετρό)

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής, ενώ οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι που θα τερματίσουν θα ανάψουν το βωμό εντός του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς».

Δήλωση συμμετοχής:

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν. Συμπληρώστε τηναίτηση συμμετοχής και αποστείλετε την:

  1. Στα mail: g.t.dimarxou@kessariani.gr  και percost@gmail.com
  2. Στα fax: 2107295917 και 2105323380

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Καισαριανή: 2132010796 / 2132010733

Χαϊδάρι: 2132047376 / 2132047354

Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας. Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Η συμμετοχή σας συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

 

Διαβάστε επίσης