Δήμος Χαλανδρίου: Δημόσια διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Χαλανδρίου

29 Σεπτεμβρίου 2019

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια διαβούλευση για τη δεύτερη φάση του ΣΒΑΚ Χαλανδρίου την Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00πμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2 και Ανδρ. Γκίνη, 1ος όροφος, πλατεία Χαλανδρίου).

Η μελετητική ομάδα του ΣΒΑK θα παρουσιάσει τρία εναλλακτικά σενάρια προτάσεων (μηδενικό σενάριο – ήπιο σενάριο – έντονα παρεμβατικό σενάριο) που αναπτύσσονται σε τρεις χρονικούς ορίζοντες δράσης (5ετια – 10ετια – 20ετια). Μεταξύ άλλων, στα σενάρια αυτά περιγράφονται μέτρα και παρεμβάσεις που αφορούν στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, τη ρύθμιση της στάθμευσης, την οργάνωση πράσινων διαδρομών, την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, την ενίσχυση του δικτύου πεζοδρόμων, τη λειτουργία των πεζοδρομίων, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Στις προτάσεις του ΣΒΑΚ περιγράφεται μία άλλη πόλη. Μία πόλη που αποδεσμεύεται από τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου και όσα αυτή συνεπάγεται. Μία πόλη που αφορά τον πεζό και το ποδήλατο, που πλέον αποκτούν προτεραιότητα στην κίνηση στο δημόσιο χώρο.

Ομάδα έργου

του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Δήμου Χαλανδρίου

Διαβάστε επίσης