Δήμος Χαλανδρίου :Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Zivasart Gallery, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύλλογος ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Χατζηκώνστα  (Λεωφ. Κηφισίας 374) τιμητική εκδήλωση αναφορικά με το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης ποίησης και γλυπτικής με τίτλο «ΟΒΙΔΙΑΝΑ» που φιλοξενείται στην παρακείμενη Zivasart Gallery.

Σε αυτήν, η ποίηση του Πανεπιστημιακού Αντώνη Μακρυδημήτρη συναντά τα πρόσφατα γλυπτά του δασκάλου Θ. Παπαγιάννη εμπνευσμένα από το εμβληματικό ποίημα του Οβιδίου «Μεταμορφώσεις».

Η έννοια της μεταμόρφωσης μεταφέρεται από την γλυπτική περιπέτεια της φόρμας του Θ. Παπαγιάννη στο όραμά του που έγκειται στην ανάδειξη του χωριού καταγωγής του, το Ελληνικό Ιωαννίνων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής μετατρέποντάς τα σε έναν ευρύτερο μουσειακό χώρο σύγχρονης τέχνης. Η ήδη πολύχρονη δραστηριότητα του μεγάλου μας γλύπτη έχει αποδώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που φέρει την προσωπική σφραγίδα της συνεισφοράς του, όπως επίσης και της συνεργασίας άξιων συναδέλφων του από τον εικαστικό χώρο και άλλων πολλών φίλων του εγχειρήματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αφού χαιρετήσουν εκπρόσωποι των διοργανωτών θα προλογίσει ο Καθηγητής-Ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης και θα μιλήσει ο ίδιος ο Θ. Παπαγιάννης για την εμπειρία του αυτή.

Θα ακολουθήσουν δυο βίντεο-προβολές με θέμα αφ’ ενός την λειτουργία και την μορφή που έχει πάρει το Μουσείο-Σχολείο του Ελληνικού Ιωαννίνων και αφ’ ετέρου την ευρύτερη εικαστική δράση στους δημόσιους χώρους της περιοχής μέσα από τα ετήσια συμπόσια γλυπτικής που λαμβάνουν χώρα επί τόπου υπό την καθοδήγηση του Θ. Παπαγιάννη.

Την εκδήλωση θα κλείσουν τραγούδια και χοροί της περιοχής αυτής των Ιωαννίνων που θα εκτελέσει το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19.00

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Χατζηκώνστα, Λεωφ. Κηφισίας 374.

Τηλ. 2106830648, 2106810687

Διαβάστε επίσης