Δήμος Χαλανδρίου: Σεμινάριο και εργαστήριο σύγχρονης μουσικής

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Χαλανδρίου διοργανώνουν την ημερίδα – εργαστήριο Mozart/Deconstruction – Μότσαρτ/Αποδόμηση για νέους συνθέτες, μουσικούς αλλά και το ευρύτερο φιλόμουσο κοινό, με τον διακεκριμένο συνθέτη και υποψήφιο διδάκτορα του Νew York University, Γιάννη Αγγελάκη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18) την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ακρόαση (με οπτικοακουστικά μέσα) της συναυλίας που δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2017 στο Di Menna Center της Νέας Υόρκης με το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet.

Θα ακουστούν τα έργαα)Γιάννη Αγγελάκη, InstitutionImaginaireforstringquartet (Φαντασιακή  Θέσμιση για κουαρτέτο εγχόρδων)- έργο εμπνευσμένο από το δεύτερο έργο της συναυλίας.  β) W.A.Mozart, Piano Concerto No.12 (KV.414 in A major, στη διασκευασμένη του μορφή–από τον ίδιο τον Mozart – για σόλο πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων).

Ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα.

Διάλεξη του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη με θέμα την παρουσίαση των παραπάνω έργων και ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Μαθήματα. Ο συνθέτης θα σχολιάσει έργα των ενεργά συμμετεχόντων και θα συζητήσει μαζί τους θέματα σχετικά με την τεχνική και την αισθητική τους.

Για την ακρόαση της συναυλίας και της διάλεξης από το ευρύ κοινό η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τους ενεργά συμμετέχοντες μουσικούς και συνθέτες το ποσό συμμετοχής είναι 30 ευρώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε:

E-mail tm.politismou@halandri.gr   Tηλ. 2106820464

Διαβάστε επίσης