Δήμος Χαλανδρίου: 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού από το Κάτω Χαλάνδρι στο Πολύδροσο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι αφηγούνται τα παραμύθια τους σε μικρούς και μεγάλους σε εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 31 Μαΐου από το  3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση οι μαθητές  της Β’ και της Ε’ τάξης παρουσίασαν την  έρευνα  τους και συνέθεσαν το δικό τους παραμύθι. Μίλησαν με γιαγιάδες και παππούδες, γνώρισαν παλιούς δασκάλους. Οι μαθητές έριξαν μια «γέφυρα» ανάμεσα  στο παλιό και το νέο σχολείο, στην ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μια ιστορία 58 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, οι Αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας και Δημήτριος Χριστουλάκης καθώς και η Πρόεδρος του Δ.Σ Ευαγγελία Γαλάνη.

Επόμενη στάση -στις 14 Ιουνίου– το 4ο Δημοτικό Χαλανδρίου, όπου κλιμάκιο συνεργατών του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα παρουσιάσει στους μαθητές του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το παλιό σχολείο”, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που εργάστηκαν πάνω στα παραμύθια θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό δρώμενο με το δικό τους παραμύθι εμπνευσμένο από τα “χρόνια τα παλιά”.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Θέατρο της Ρεματιάς, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου θα παρουσιάσει το “Παραμύθι για την ιστορία του σχολείου μας” στις 19.45 με τους μαθητές της Ε’ Τάξης, με τη μουσική υποστήριξη των μαθητών της ΣΤ ‘ τάξης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ του Δήμου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων Χαλανδρίου.

Διαβάστε επίσης