Δήμος Χαϊδαρίου:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

 Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνουν τετραήμερο εκδηλώσεων από 3 έως 6 Μάη, για να τιμήσουν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

– Σάββατο 4 Μάη 18:00, αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

20:30, συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

– Κυριακή 5 Μάη 10:00, συγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο και πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

11:00, εκδήλωση τιμής για τους 200 κομμουνιστές στο χώρο εκτέλεσης.

19:30, Εκδήλωση – συζήτηση: «Το ποδόσφαιρο στην Αντίσταση» και ομιλίες από τους Ν. Μπράτσο, Γ. Γεωργάκη, Φ. Τόλιου, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

– Δευτέρα 6 Μάη 17:00, ονομασία 4 Θυρών προς τιμή των 4 Καισαριανιωτών ποδοσφαιριστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 1940-48, στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος».

17:30, ποδοσφαιρικός αγώνας Ενάντια στο Φασισμό μεταξύ των παλαιμάχων του Εθνικού Αστέρα και του Απόλλωνα Ν. Σμύρνης, στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος».

Ο ιστορικός χώρος του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στις 1, 4 & 5 Μάη θα είναι ανοιχτό από τις 7.00 – 14.00 και 16.00 – 21.00.

ΧΑΪΔΑΡΙ

– Παρασκευή 3 Μάη 20:00, θεατρική παράσταση «Συρματένιοι, ξεσυρματένιοι όλοι», στο Δημαρχείο.

– Σάββατο 4 Μάη 18:30, εκδήλωση τιμής για τους 200 κομμουνιστές μέσα στο χώρο του Μπλοκ 15.

– Κυριακή 5 Μάη 20:00, πολιτιστική εκδήλωση με την «Αθηναϊκή κομπανία» στην πλατεία Δημαρχείου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Διαβάστε επίσης