Δήμος Χαϊδαρίου: Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη

Η Διεύθυνση Νεολαίας, Αθλητικών & Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ποιητή και πεζογράφου Σπύρου Αυλωνίτη και απαγγελία της φιλολόγου και ποιήτριας Μάρθας Παπαδοπούλου. Στη μουσική επιμέλεια ο μουσικοπαιδαγωγός Στέφανος Γεωργιάδης.

Ο Κώστας Βάρναλης ήταν λογοτέχνης, ποιητής και δημοσιογράφος με ένα πολύπλευρο έργο που το 1959 τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Βάρναλης ήταν κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ, με συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες της εργατικής τάξης, δράση για την οποία εξορίστηκε το 1935. Το έργο του έχει συνδεθεί άμεσα με την πορεία του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Όταν ο ποιητής έφευγε από την ζωή τον Δεκέμβρη 1974, η ΚΕ του ΚΚΕ τον αποχαιρετούσε αποκαλώντας τον Ποιητή του Λαού.

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ιδρύθηκε το 1934 και εκπροσωπεί επαγγελματίες συγγραφείς, με σκοπό την παραγωγή πνευματικού και πολιτιστικού έργου και τον αγώνα για τα δικαιώματα των Ελλήνων λογοτεχνών. Μέλη της υπήρξαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα των ελληνικών γραμμάτων ενώ Πρόεδροι της διατέλεσαν – μεταξύ άλλων – ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Μιλτιάδης Μαλακάσης και ο Νίκος Βέης.

Διαβάστε επίσης