Δήμος Χαϊδαρίου: Αφιέρωμα στον “Ποιητή του λαού” Κώστα Βάρναλη

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, το αφιέρωμα στον μεγάλο αγωνιστή και ποιητή Κώστα Βάρναλη, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Για τον Κώστα Βάρναλη μίλησε, κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, ο ποιητής και πεζογράφος Σπύρος Αυλωνίτης, την απαγγελία έργων του Βάρναλη έκανε η φιλόλογος και ποιήτρια Μάρθα Παπαδοπούλου, ενώ στη μουσική επιμέλεια ήταν ο μουσικοπαιδαγωγός Στέφανος Γεωργιάδης. Επίσης, ποιήματα απήγγειλε η εκπρόσωπος της ομάδας ποίησης του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, Βιβή Μαρκεζίνη.

Στην σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και τον Οικόπολις, μίλησε για τον «ποιητή του λαού» Κώστα Βάρναλη, χαρακτηρισμός που δείχνει «τον αγωνιστικό δρόμο και τις παρακαταθήκες που άφησε στον λαό μας με το πολύ σημαντικό και πλούσιο έργο του». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο έργο του είναι φανερή «η γραφή που απεικονίζει την πραγματική ζωή, τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν». Ένα αθάνατο και επίκαιρο έργο που αποτέλεσε «τον οδηγητή για τον λαό μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, οι Αντιδήμαρχοι Ναουάφ Δαουάχερ και Κώστας Σταθάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Θερμού, Ιωάννης Ζώτος, Στέλλα Χατζηστεργίου, Μαρία Δημουλά, Κώστας Τσουκνίδας, οι ποιητές Αντώνης Γιαννόπουλος, Λέτα Κουτσοχέρα, Φλώρα Ορφανουδάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Οικόπολις Σοφία Δημητρίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου» Μαρία Μπρη.

 

Διαβάστε επίσης