Δήμος Χαϊδαρίου: Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο και ξενάγηση

Μαθητές και καθηγητές σχολείων, από τη Φιλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος, την Παρασκευή 9 Μάρτη 2018. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και οι μαθητές και καθηγητές του 3ου Λυκείου Χαϊδαρίου στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγών με θέμα τον πολιτισμό.

Επίσης, την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με δασκάλους από σχολεία της Ιταλίας, Γαλλίας κλπ., οι οποίοι συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγών από κοινού με τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου.

Ο Δήμαρχος, στη συνάντηση που είχε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε πως οι συγκεκριμένες δραστηριότητες φέρνουν κοντά τους λαούς, κάτι που είναι απαραίτητο, για να γνωρίζει ο ένας την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του άλλου «στο πλαίσιο της ανάπτυξης σχέσεων φιλίας». Όπως τόνισε «οι λαοί, και ιδιαίτερα η νέα γενιά, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Δυστυχώς όμως, στην εποχή μας, υπάρχουν πολλές εστίες έντασης, άνθρωποι που φεύγουν κυνηγημένοι από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου ή οικονομικών δυσκολιών, ψάχνοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Εμείς θα πρέπει να τους αγκαλιάσουμε και να τους προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

Αναφέρθηκε και στην ιστορία του Χαϊδαρίου, στα σημαντικά ιστορικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος, ενώ δέχθηκε και ερωτήσεις από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, για τις διάφορες εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, για την προώθηση του πολιτισμού από τον Δήμο και για άλλα θέματα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Παλατάκι και στο διατηρητέο κτίριο Νικολάου Γύζη, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία των κτιρίων και θαύμασαν την αρχιτεκτονική του κτιρίου και τον όμορφο περίβολο. Τέλος, εντυπωσιάστηκαν από το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο Νικολαος Γύζης τις «4 Εποχές» και την ιστορία που συνοδεύει την αποκάλυψή τους.

Παρόντες στις δύο συναντήσεις ήταν ο Διευθυντής Νεολαίας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Περγαντής και η υπεύθυνη πολιτιστικών υπηρεσιών κ. Δέσποινα Βαρυτιμιάδη.

Διαβάστε επίσης